Etusivu KeitaMeOlemme Koirat Uutiset Kasvatus Galleria Yhteystiedot

Mao Caifu BacchusSydäntenmurskaaja & Sohvachampion
VIRALLINEN NIMI: Mao Caifu Bacchus KUTSUMANIMI: Vili
ROTU: Kiinanharjakoira, powder puff SUKUPUOLI: Uros, kastroitu 2003
SYNTYMÄAIKA: 14.06.2001 REKISTERINUMERO: FIN30463/01
OMISTAJA: Saana Telkkälä LISÄÄ.. KoiraNet, Galleria


Vili on Saanan ensimmäinen ikioma koira, jonka kanssa on koettu ja jaettu niin ilot kuin surut. Poikaa ei millään muotoa voi kuvailla helpoksi, mutta sitäkin opettavaisemmaksi kyllä

Harjakoira ei rotuna ollut mitenkään suunniteltu juttu - sellaiseen vain päädyttiin kun naapuriin sattui muuttamaan kasvattaja, ja perheessä oli ennestään ollut vain saksanpaimenkoiria, ja nyt oli paikka vapaa pienelle rodulle. Kesäkuussa 2001 sitten syntyikin pentua, ja pentueen ainoa äijä tepasteli taloon 11.8.2001.

Vili on ollut se koira, jonka kanssa nuori tyttö tekee kaikki mahdolliset virheet ja kokee ensimmäiset hienot onnistumiset. Vilin harrastusura alkoi pentuluokan näyttelyillä, josta sen saavutukseksi jäi luokkavoitto - ei mikään ihme, olihan Vili jo tuolloin 7kk iässä 37cm korkea, kun yläraja aikuiselle taisi olla 33cm... Tästä emme ottaneet nokkiimme, mutta aikuisiän näyttelyihin Vili ei koskaan lähtenyt kisaamaan turkin pumpulisin koostumuksen ja kastroinnin vuoksi.
Agilitya Vilin kanssa aloitettiin hissukseen sen ollessa vajaa vuotias. Kävimme useissa ja useissa epävirallisissa kilpailuissa, kunnes koitti päivä jolloin Vilin oli tarkoitus kilpailla ensimmäisen kerran virallisissa ; tuomari sai mittakeppiinsä lukeman 43cm ja merkitsi Vilin kilpailevaksi maxi luokassa, yhdessä collieiden, belkkareiden, sakemannien ynnä muiden vähintään tuplasti isompiensa kanssa. Tästä lannistuneena jätimme kisakentät muille, sillä Vilin fysiikalla olisi ollut sulaa hulluuttaa edes yrittää pakottaa sitä hyppäämään 65cm tai edes 55cm korkeita esteitä. Tämän tapahtuman jälkeen Viliä ei ole mitattu, ja lajiakin on tehty iän myötä vähenevissä määrin.. Tuskin tuo tosissaan aivan 43cm on, vaikka rotuisekseen isohan se on kuin keinuhevonen.

Vili on varsinkin nuorempana ollut erittäin dominoiva tapaus. Se ei epäröinyt käyttää hampaitaan jos ei jostain syystä asiasta X pitänytkään. Vanhemmiten se on pehmentynyt huomattavasti, mutta tietyt pelisäännöt on oltava, miten toimia jos siltä esimerkiksi luu tarvitsee ottaa pois. Allekirjoittaneita kohtaan sillä on nykyään jo jonkunlainen kunnioitus kun pelkkä kehotus poistumiseen riittää, mutta vieraan ihmisen on aivan turha edes yrittää koskea, jos pojalla joku herkku tai varastettu asia on - siinä tulee vain näpeille (ja Vielä 11 vuotiaanakaan Vililtä ei ole jouduttu poistamaan kuin 1 etuhammas ja 1 premolaari ;) )

Asia jota Vili rakastaa yli kaiken, on ruoka. Jos Vili ei syö, on jotain aika vahvasti pielessä - joko ruoassa, tai koirassa.

Saana & Tarja Telkkälä
Jyväskylä, Finland
kennel@telquessir.net

Webdesign 2012 by Mia Kataja | Kultsu.net