Etusivu KeitaMeOlemme Koirat Uutiset Kasvatus Galleria Yhteystiedot

Uutiset 2014Uutiset 2013


Helsingin voittaja, Pohjoismaiden voittaja & Voittaja 13-15.12.2013 HeW-13:
Perjantaina aloitettiin "Messariurakka", ja kehässä oli silloin Foxy, sekä Lipsu (ylin kuva). Foxylle tänään ERI/2, SA sekä PU4, ja pikku-Lipsulle puolestaan ERI/1, SA, PN3, SERT, HeJW-13!

PMV-13:
Lauantaille olimme keränneet kasvattajaluokallisen koiria kasaan, ja tulokset toistivat toisiaan, kuten myös arvostelut; olihan se ihan jännittävä kokemus maksaa monta sataa euroa kuudesta, täysin identtisestä arvostelusta ;-). Olavi (TQ No Bat Like Showbat) ERI, Foxy ERI/3 SA, Lelu (TQ Deluxe Déjà Vu) ERI/3, Rekku (TQ Russian Roulette) ERI/3, Carmen (TQ Lady Luxury) ERI, sekä kasvattajaluokka 2KP.
Borderikehällä Tomy kävi myöskin näyttäytymässä ERInomaisen arvoisesti isossa valioluokassa.

V-13:
Sunnuntaille olimme ilmoittaneet vain Tomyn, joka tänään puolestaan esiintyi ERI/4 SA arvoisesti hienon arvostelun kera - tuomari harmitteli, että luokan muutoin parhaalla koiralla oli hänen makuun hieman turhan kevyt pää :-)
Iso kiitos asianomaisille ihanasta viikonlopusta, erityisesti Riikalle & Pyrylle hervottomasta reissusta!- - - - -

Jyväskylä KV 16.11.2013 Kotinäyttelystämme ei jäänyt tänä vuonna juurikaan kerrottavaa jälkipolville. Silkeissä tuomariamme ei miellyttänyt erityisesti kukaan muu kuin Olavi, kehässä olleista koiristamme tänään, ja tulokset sen mukaiset :-)
Foxy ERI/3, Olavi(TQ No Bat Like Showbat) ERI/2, SA, PU2, vaCACIB, Lelu (TQ Deluxe Déjà Vu) ERI/3, Carmen (TQ Lady Luxury) ERI/4, kasvattajaluokka 2KP.
Borderikehällä puolestaan oli huikea määrä koiria, ja Tomylle siunaantui tänään PU1, CACIB ja VSP omalle tililleen isosta jengistä. Kiitos kaikille apukäsille päivästä! :-)- - - - -


Meillä on pentuja! 16.11.13 Tuiskun ja Benjyn pulleat lapset näkivät päivänvalon. Lisätietoja lapsosista sekä vanhemmista saa puhelimitse/sähköpostitse, ja kuvia pienistä näet TÄÄLTÄ.- - - - -


Seinäjoki KV 19.10.2013 Pienen tauon jälkeen olimme ilmoittaneet pari koiraa näyttelyyn, ikäänkuin kannatuksen vuoksi - siispä Seinäjoelle mukaan lähti kolme kopla, Foxy, Hippu, sekä tyttärensä Lipsu (kuvassa). Foxylle tänään PU2 & vaCACIB, ja Hipulle PN3 - pikku-Lipsu oli päivän yllättäjä, ja kiilasi monen valion ja aikuisen koiran eteen sijalle PN4, saaden erityiskehut tuomarilta; "Tästä tytöstä kuullaan vielä, hän on aivan mahtava" - ja totta, niinhän tuo neiti tosiaan on, myös persoonaltaan!- - - - -


Tampere 31.8.2013


Tampereen näyttelyissä meidän poppoosta oli esillä vain ihana Olavimme omistajansa luotsaamana. Olavi kirjaimellisesti tuli, näki ja voitti koko potin, sillä australialainen, erittäin tiukka tuomari piti pojasti erittäin paljon palkiten sen niin PU1 sijalla, kuin SERTillä ja ROPillakin vielä - näin ollen saimme uunituoreen, uuden Tel Quessir valion!
Olavi ilmeisesti ajatteli, että kun kerran valioidutaan, niin tehdään se sitten tyylillä, ja kävi pokkaamassa vielä RYP2 sijan itselleen päivän päätteeksi - kiitos Doris kaikesta siitä työstä, jonka olet kultapoika Olavin kanssa tehnyt!
- - - - -


Joensuu KV 11.8.2013


Joensuuhun lähdimme useamman koiran voimin, ja tarkoituksena oli esittää kasvattajaluokka. Sää ei tosin, jälleen kerran, ollut silkeille erityisen oivallinen, kuten varmaaan kuvasta huomannee... Tämän ei annettu lannistaa, vaan iloinen mieli korvasi puuttuvat olosuhteet, ja tuloksetkin lämmittivät mieltä.
Uroksissa meillä oli vain Foxy, jolle tänään PU3 sija. Nartuissa neitokaisemme keräsivät "koko rivin" kotiintuomisiksi, sillä pikkuinen Lelu (TQ Deluxe Déjà Vu) oli PN2 saaden SERTin, Carmen (TQ Lady Luxury) PN1 & VSP & CACIB, sekä Manta-mummo(BM Dies Natalis) PN3 ja ROPvet! Lisäksi nartuissa meillä oli esillä Tuisku (TQ Roitelet Huppe), jolle ERI3, sekä Aida (TQ Bat Strikes Back), jolle tänään EH1. Kasvattajaluokkamme (kuvassa, Lelu, Carmen, Foxy ja Tuisku) oli tänään kunniapalkinnon kera ROP!

Kiitos koirien omistajille, ja päivän mittaan apuna olleille handlereille & koirien kunnostajille, ilman teitä tämä päivä olisi ollut kerrassaan kaoottinen :-)
- - - - -


Ylivieska KV 20.7.2013


Lähdimme Tomyn ja Idan (kuvassa) kera Ylivieskaan kokeilemaan onneamme. Kumpikin sai tänään oikein mallikkaan arvostelun, ja Idalle tulokseksi ERI/1, Tomylle puolestaan ERI/1, SA, PU2 ja varaCACIB. Kiitos Anne & co. mukavasta reissusta, vaikka vähän sade ja tuuli meitä päivän mittaan testailikin :-)
- - - - -


Tallinna KR 13 & 14.7.2013


Teimme pienen kesälomareissun Viron puolelle, ja mukaan lähti sama kolmikko kuin viikkoa aiemmin Mikkelissä ; Honey(oik. kuvassa), Tomy(vas.kuvassa) sekä Ida. Tomy ja Ida saivat kunnian osallistua vain lauantaina, ja Honey puolestaan kumpanakin päivänä - vähän lauantaina alkoi jännittää, että noinkohan saadaan kaikki tarvittava heti ensimmäisenä päivänä, olisiko sittenkin kannattanut pistää kaikki myös sunnuntaille, mutta mitä vielä! Hyvin kävi, sillä Tomy pokkasi itselleen viimeisen Viron SERTin ja valmistui näin Eestin muotovalioksi! Pikkuneiti Honey päättikin pistää astetta paremmaksi, ja juoksi "isoveikan" ohitse ollen ROP borderi kera SERTin toki - tässä oli jo makeaa mahan täydeltä, vaan enpä arvannut, mitä päivä tuo tullessaan...
Silkkikehään kun suunnattiin, Ida oli varmaan ottanut mallia isommista kavereistaan ja ei jäänyt huonommaksi hänkään - ROP, SERT ja menolippu ryhmäkehiin. Jotta päivä olisi ollut absoluuttisen täydellinen, Honey esiintyi ryhmissä hurmaten tuomarin totaalisesti, ja neidolle siunaantui se himoittu RYP1 paikka!

Hymy oli vielä sunnuntainakin herkässä, kun keskityin ihan vain Honeyyn muiden huiliessa tämän päivän. Jälleen tänään neito nappasi SERTin ja ROPin, ja ryhmäkehissä kun jatkoon päästiin, oli jo pakko rukoilla, että elä voita, elä voita - lämpöä oli päälle kolmekymmentä, ja me kaikki halusimme ajoissa pois ;-)
Honey oli kiltti tyttö, ja kuuli toiveeni selkeästi, kun siniselle RYP2 pallin kohdalle kävi hänen tiensä! Kertakaikkisen mahtava viikonloppu, kiitos Jenna, Anssi & Kati mahtavasta matkaseurasta!
- - - - -


Mikkeli KR 6.7.2013


Matkassa mukana oli tänään pikku Ida (TQ Bat Bites Back) sekä mustavalkoiset kumppanukset Tomy ja Honey (LFY I'm Not Illusion sekä LFY Love At First Sight). Päivä alkoi hyvinkin loistavasti, kun jouduimme koirinemme rämpimään noin kilometrin verran mutavellissä kehille asti päästäksemme - valkoiset bordercollien jalat eivät olleet enää niin valkoiset, mutta mitäpä sitä pienistä... ;-) Borderkaksikko oli tänään tuomarille mieleinen, sillä Tomy kipitteli aina VSP:ksi saakka, eikä Honeynkaan debyytti pliisuksi jäänyt, kun neiti sai PN2 sijan kera varaSERTin!
Silkkiosastoamme edustanut Ida (kuvassa) ei ollut sitten puolestaan tuomarille ollenkaan mieleinen, vaan H napsahti neitokaiselle, ilman ainuttakaan hyvää asiaa arvostelussa - näin ne päivät ovat erilaisia, kaikkia ei voi miellyttää ;-)
- - - - -


Tuusula KR 29.6.2013


Lähdimme Tuusulassa piipahtamaan kesälomien kunniaksi, ja mukanamme reissasi Mörssi (TQ Lord Of Luxury), Tuisku (TQ Roitelet Huppe) sekä pikkuinen Lipsu (TQ Romance Of Royalty) jolla oli ikää nippanappa 9kk ja 1pv.
Reissu ehdottomasti oli kannattava, sillä Foxylle tänään PU2 sija todella hienolla arvostelulla, eivätkä tytöt jääneet yhtään sen huonommiksi : Tuiskulle PN2 ja pikkuiselle Lipsu vauvalle PN3 ja ensimmäinen SERTi tuomarin erityismaininnalla, että "She is my favourite, you must tell me how her career will go on".

- - - - -

TOKO 13.6.2013

br> Lähdimme Pieksämäelle Tomyn kanssa hieman tokoilemaan, eikä ollut turhempi reissu ollenkaan! Poitsulle napsahti meinaan 163 pistettä ja ykköstulos, ja kotiin lähdettiin hyvillä mielin sekä pysti kainalossa - tästä on hyvä jatkaa taas kohti haasteita, iso kiitos kaikille meitä tsempanneille :-)
- - - - -

Tuuri 9.6.2013


Tapahtumarikas Tuurin reissu koitti heti seesteisen ja rauhallisen Oriveden jälkeen, ja sinne olimme valinneet hieman eri koirat kuin edelliselle Oriveden reissulle, nimittäin mukaamme lähti Ida (TQ Bat Bites Back) sekä Mörssi (TQ Lord Of Luxury). Reissu oli tapahtumarikas luonnonilmiöineen, sillä ennen kehäämme suoraan leirimme ja ympäröivien telttojen kimppuun iski trombi, joka teki ihan sähäkkää tuhoa ihmisten teltoille ja irtaimistolle... Kokemus oli jokseenkin virkistävä, ja pian sen jälkeen pääsimmekin jo kehään ; Foxylle siunaantui tänään erittäin kauniilla arvostelulla PU2 sija, ja Idalle puolestaan myöskin hieno arvostelu sekä ERI2 avoimesta luokasta. Sellainen päivä tänään, suuntasimme siis takaisin Jyväskylää kohti taas yhtä kokemusta rikkaampana :-)
- - - - -


Orivesi KR 8.6.2013


Lähdimme matkaan silkkisten voimin, ja mukanamme oli Olavi (TQ No Bat Like Showbat, vasemmalla kuvassa), Lelu (TQ Deluxe Déjà Vu) sekä Hippu (BM Miss Miracle). Päivä oli hyvin aurinkoinen ja meille suotuisa, sillä Olavi kapusi itsensä aina PU2 sijalle saakka saaden toisen SERTinsä sekä mainetta ja kunniaa.
Neitokaisissa puolestaan Lelu oli tänään ERI1 SA PN4 sekä varaSERT, ja tuomarin erityiskehut erittäin lupaavasta juniorista, sekä Hippu piiiitkän näyttelytauon päätyttyä PN1 sekä VSP tiukan taiston jälkeen :-) Kiitos seuralaisille ja apukäsille ihanasta päivästä, ja Olavin osaomistaja Dorikselle paljon onnea poitsun kotiintuomisista!
- - - - -


EEW-13 Tallinna, Eesti 3.6.2013


Sohvi (M. Steppin Out To Party, kuvassa oikealla) ja Lelu olivat meidän poppoostamme Viron voittajassa esillä - Lelu Jennan kanssa, ja Sohvi puolestaan kasvattajansa Ninan hoteissa :-) Lelulle napsahti ERI2 junioriluokasta, ja Sohvi puolestaan viimeisteli itselleen muutamankin tittelin ; neiti ei meinaan yhtään pöllömmin ollut ilmeisesti esiintynyt, kun PN1, SERT, CACIB, VSP -> EEW-13, EE & BALT MVA, c.I.B tuli kotiintuomisiksi! Iso kiitos Nina Sohvin hoidosta, ja Jennalle puolestaan Sohvin kuljetuksesta kotiin, olette ihania!
- - - - -


Jämsä KR 19.5.2013


Tänään oli meidän silkkien vuoden ensimmäiset näyttelyt, ja otukset esiintyivätkin kunnialla! Uroksissa Fox sijoittui PU2 pallille "veljensä" Olavin (toiseksi ylin kuva) tullessa vahvasti perässä sijalle PU3, ottaen myöskin SERTin vastaan! Hyvä pojat, ja kiitos Dorikselle Olavin tiptop kunnostuksesta!
Neitokaisissakin lapsosemme vetivät tyylillä, sillä Tuisku (alin kuva, oikealla) kipitti sijalle PN1 ollen lopulta VSP, "nuoriso-osastomme" eli Olavin sisko Aida (kolmas kuva) heti Tuin perään sijalle 2 ottaen myöskin SERTin nimiinsä, ja vielä PN4 sijalle kipitti rakas Carmen (ylin kuva), SERTi lapsosten emä.
Syy, miksi ilmoitimme näinkin monta otusta kehään, oli ensimmäinen virallinen kasvattajaluokka - onnistuimme siinä hyvin, saaden hyvin kauniin ja ihanan arvostelun ROP kasvattajapaikan kera. Myöhemmin isossa kehässä uurastuksemme palkittiin, sillä rodun erikoistuomari, arvostettu Markku Kipinä, nosti ryhmämme aina sijalle BIS3 saakka!!!

Iso kiitos kaikille osallisille päivästä, apunne oli korvaamatonta!
- - - - -Erikoisnäyttely, bordercolliet 18.5.2013


Tänään oli vuorossa sitten bordereiden erkkari, ja huima määrä koiria oli saatu paikalle :) 109 aikuista, ja mitäköhän niitä pentuja siihen päälle vielä oli... Tuomarivieraamme oli tällä kertaa Australiasta, MR. Wayne Fleming.
Mukanani oli Tomy (alempi kuva, pari kuukautta vanha otos esille kunnes löydän uudemman) ja Tuisku (ylempi kuva), ja vähän pitää myöntää, että jänskättiin tuloksia kun tajusin kuinka tiukka setä onkaan.. No, turhaan jännäsin, sillä loppulukemina 109 borderista 19 oli kunnia saada SA, ja näistä vain 7 oli uroksia - Tomy kuului tähän joukkoon, lopullisen sijoituksen ollessa AVO ERI/3 SA, ja kutsu paras pää kilpailuun. Arvostelu oli mainio, hieman oltiin turkitta kehässä, mutta kuitenkin tuomarin mieleen.

Tuiskun vuoroa saimme odotella sitten hieman pidempään, nähden päivän mittaan niin kaatosateet, lähestulkoon raekuurot kuin auringonpaisteetkin. Lopulta odotus palkittiin, ja Muori esiintyi jälleen tyylillä, päivän sijoituksen ollessa tänään VET ERI/2 SA PN3, PARAs PÄÄ! Lisäksi esitimme Sarin kasvattajaluokan (Pikkupaimenen) BIS1 sijalle - kiitos kaikille ihanasta päivästä, nähdäänhän taas!
- - - - -


TOKO 17.5.2013


Kaiken perjantaihäsellyksen ohella olin sitten ilmoittanut Tomyn toiseen tokokokeeseensa, ja kyseisenä päivänä ainakin toivoin, etten sitä virhettä olisi tehnyt - aivan kuin tekemistä ei olisi ollut jo tarpeeksi rankan näyttelyviikonlopun ohella ;-) No, käytiinpä kuitenkin näyttäytymässä, ja pisteitä kerättiin jälleen 2. tulokseen riittävä määrä, ja tällä kertaa jäimme siitä havittelemastamme ykköstuloksesta nippanappa 1,5 pisteen päähän! Lopputuloksen Tomylle siis oli 158,5p - no, jatkamme harjoituksia, ja josko sitten seuraavalla kerralla olisi se napakymppi ;-)
- - - - -


Budapest, Unkari 15-17.5.2013


Pikkuisesta "joukkueestamme" edustusmatkalle lähti pikkuinen sijoitusneitimme Lelu haltijansa Jennan kera. Neidin reissu ei ollut yhtään huonompi, sillä InterraWinner-13 näyttelyssä pikkutyyppi kirjaimellisesti, tuli, näki ja vei - koko potin! Jenna ja Lelu kiipesivät aina sinne kirkkaimmalla palkintopallille asti, ja olivat siis ROP, ohi kaikkien, aina Amerikasta asti tulleiden, valioiden ohi. Ihan huikea voitto pieneltä, ei voi olla tästä parista kuin superylpeä!
Lelu kävi tämän näyttelyn lisäksi myös MV-13 näyttelyssä esillä, mutta siellä tuomari ei ollut ihan samaa mieltä, ja neiti jäi luokassaan toiseksi. Narttujen junioriluokasta on kuvien sijasta esillä video, jonka voit katsoa TÄÄLTÄ (Lelu ensimmäisenä).

Kiitos Jenna, että veit pikkuneidin näkemään maailmaa, ja toit meille vielä tullessasi mukavan "pienen" mustavalkoisen tuliaisen.. ;-)
- - - - -


Hamina KV 12.5.2013


Sijoitusneitosemme Lelu (TQ Deluxe Déjà Vu kävi pyörähtämässä Haminassa näytillä, ja ei ollut parille huonompi reissu ollenkaan. Lelu ihastutti olemuksellaan ja ihanalla rakenteellaan tuomarin totaalisesti itseensä, ja nappasi PN1, SERT sekä VSP rusetit itselleen - CACIBiinhan neiti valitettavasti on vielä liian nuori.
Kiitos hienosta työstä Lelun kanssa Jenna, ja paljon onnea!
- - - - -

TOKO 7.5.2013


Tomylla oli tänään varsinainen tulikoe edessä, sillä poika korkkasi TOKO uransa ensimmäiset kokeet, ja hyvin korkkasikin :-) Pisteitä keräsimme 2. tuloksen verran, 157 ja harmittavasti vain 3 pisteen päähän ykköstuloksesta jäätiin - no, aina ei voi voittaa ja koira teki parhaansa, se riittää meille. :-)
Tomyn ensimmäinen koe löytyy videoituna TÄÄLTÄ .
- - - - -

Tampere KV 5.5.2013


Vuoden ensimmäisen näyttelymme aika koitti, ja olin ilmoittanut näytille omistamme vain Tomyn - lisäksi tietenkin vakiomatkalainen borderrouva Tuisku sai kunnian lähteä mukaan :-)
Tuomarinamme toimi tänään arvostettu Veli-Pekka Kumpumäki, ja tuloksemme olivat mitä hienoimpia! Tomy oli ensin PU2 kera CACIBin, hieman tuli noottia kovin pörheästä karvasta (hei hei irtoava pohjavilla...), arvostelun ollessa muuten hyvin hyvin hieno!
Hetkeä myöhemmin jatkoimme Tuiskun (Pikkupaimenen Front Page News) kanssa, ja muori päätti pistää poitsua paremmaksi kirmaten narttujen ja koko rodun voittoon 37 borderin joukosta, arvostelun ollessa hyvin lyhyt ja ytimekäs "12v, Upea ilmestys, kuin suoraan rotumääritelmästä" - mitäpä sitä turhia rustaamaan ranteet vääränä, kun mielipide on selvä ;-) Aivan ihanan ja loistokkaan päivän kruunasi Tuiskun hieno BIS4vet sijoitus erittäin ison veteraaniporukan seasta - kiitos jälleen Sarille Tuiskun luottamisesta käsiini, sekä Riikalle loistavasta matkaseurasta :-)- - - - -

Panevezys, Liettua 21.4.2013


Junioriosastomme nuori lupaus Lelu (TQ Deluxe Déjà Vu) kävi Liettuassa asti ihka ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään, ja ottikin kirjaimellisesti shown haltuunsa! Pikkuneiti nimittäin tyhjensi pöydän kahmien PN1, JUNSERT, JUNROP sekä ROP rusetit omaan reppuunsa! Hieno startti neiti 9kk 3vk uralle - onnea Jenna & Lelu!
- - - - -

Agility 23.3.2013


Tälle kertaa olin ilmoittanut niin sanotusti koko köörin kirjaimellisesti kokeilemaan. Ensimmäiseltä radalta sekä Fox, että Taimi ottivat hylätyt (radan haastavuudesta kertonee se, ettei ainuttakaan nollaa ja tuloksiakin vain kaksi..), joskin hyvin mukavat ja sujuvat sellaiset. Toiselle radalla olin ilmoittanut vain Foxyn, joka teki parhaansa mutta pussi koitui kohtaloksemme, ja päivän kolmas hylätty oli taskussa ;-)
Olin päättänyt ottaa myös Tomyn harjoittelemaan kisatilannetta ilman mitään tavoitteita ja paineita, ja siinä onnistuimme - koira teki tasonsa mukaan, suoritti varmasti ja oli HYVIN iloinen ilman stressinhäivääkään.. Kuten arvata saattaa, oli myös Tomyn kohtalo tänään 2 x HYL, mutta ainakin meillä nelijalkaisten kanssa oli erittäin kivaa! :-)- - - - -

Agility 16.2.2013


Taimi oli etuoikeutetun roolissa tänään, ja kävimme ihan kahden hallilla kilpailemassa kahden radan verran, oman ja koiran mielenvirkistyksen vuoksi. Ensimmäiseltä radalta neito saikin hienon 0-tuloksen reippaalla ihanneajan alituksella, sijoittuen toiseksi! Toisella radalla hieno strategiamme hieman rakoili, ja homma meni ihan naureskeluksi vain, ja hylätty otettiin :-)- - - - -


Uutiset 2012


HeW-12 & W-12, Helsinki 8-9.12.2012


Vuoden viimeiseen koitokseen olimme ilmoittaneet koiria hyvin rajallisen määrä, ja lähdimmekin lähinnä "näyttäytymään ihmisten ilmoilla" kannatuksen vuoksi - ja tämä reissu tosiaan kannatti!
Lauantaina Helsinki Winner 2012 näyttelyssä esillä oli pelkästään Tomy (ylempi kuva), joka räjäytti kirjaimellisesti potin! Paikanpäälle oli ilmoitettu 70 borderia, ja tuomarimme tuli rodun kotimaasta, ja oli herrasmies nimeltään Rodney Oldham. Ensin Tomy voitti kookkaan luokan avoimia uroksia, ja lopulta kipitteli tiensä aina paras uros sijalle saakka!! Meidän karvaton mustavalkoeläin, jonka ajattelin jättää kotiin massiivisen turkin pudotuksen seurauksena... Tämän muikean voiton, ja sen mukanaan tuomien höysteiden (CACIB & HeW-12 titteli) jälkeen emme voineet muuta kuin odotella jännittyneinä jokusen tunnin, jotta tuomari oli arvostellut myös nartut loppuun saakka..
Kun aika vihdoin ja viimein koitti, ei voinut muuta todeta kuin, että odotus tosiaan palkittiin - Tomy nimittäin kruunattiin rotunsa parhaaksi ja pääsimme edustamaan rotuamme ryhmiin. Kuva kertokoon kyseisen hetken tunnelmasta enemmän kuin tuhat sanaa... :)

Sunnuntaina vuorostaan olimme ottaneet esille myös kaksi kappaletta silkkisiä, nimittäin Foxyn ja Carmenin. Lisäksi Tom kävi esittelemässä itseään ERInomaisen arvoisesti sijoittuen tänään luokassaan toiseksi - ei muuta kuin kiireellä kohti silkkikehää, jossa odottikin vallan mainioita uutisia : Sillä välin kun itse olin Tomyn kanssa kipittämässä, Foxy oli käynyt hurmaamassa tuomarin totaalisesti ystävämme Jenna Timosen käsissä, ja päätynyt paras uros pallille kera CACIBin ja V-12 tittelin! Tästä oli vaikea laskeutua takaisin maanpinnalle erityisen nopeasti, ja kun kyseisen herran sisko Carmen vielä pokkasi itselleen paras narttu kisassa neljännen tilan, oli hymy jo hyvinkin korkealla. Aina sanotaan, ettei makeaa mahan täydeltä, mutta Foxyn voittaessa vielä ROP ruusukkeen omiin nimiinsä, oli sitä makeaa lähestulkoon jo aivan liikaa.

Kiitos kaikille ystäville ihanasta viikonlopusta, erityisesti Jenna & co majoituksesta ja loistoseurasta - ei muuta kuin uusi vuosi ja uudet kujeet, palataan keväällä asiaan!- - - - -


Foxyn silmäpeilaus 11/201224.11.2012 oli surullinen päivä perheessämme. Rakastettu oma pieni Foxymme (TQ Lord Of Luxury) kävi silmäpeilauksessa, ja uutiset olivat masentavia - rakas pikkupoikamme ei ollut enään terve kuten aiemmin, vaan oikeassa silmässä todettiin alkava, lievä kortikaali katarakta :( . Onneksi kolikollahan on aina kääntöpuolensa, joten iloitsemme kuitenkin siitä, ettei tämä sairaus tee kipeää tai pilaa koiran elämänlaatua, vaan Fox saa jatkaa täysin samaa aktiivista elämää mitä aina ennenkin. Vuonna 2013 käymme uusintapeilauksessa, jotta saamme selville minkälaista vauhtia sairaus etenee - koirasta itsestään ei olisi ikinä uskonut, että näössä jokin mättäisi, ja toivomme, että näin olisi loppuun asti.- - - - -Jyväskylä 10-11.11.2012


Kotinäyttelyymme olimme ilmoittaneet pari koiraa lähinnä "kannatuksen vuoksi", ja kannatti totisesti käydä.. Launtaina silkkiset aloittivat viikonlopun varsin tyylikkäästi, sillä saimme viikon sisään jo toisen uuden kansainvälisen valion!
Ensin Fox (TQ Lord Of Luxury, kuvassa oikealla) voitti urokset, ja hetkeä myöhemmin meidän pikku Putu (Tuisku, TQ Roitelet Huppe, kuvassa vasemmalla) teki super yllätyksen ja kiihdytti itsensä narttujen voittoon saaden viimeisen CACIBin tienaten nyt itselleen C.I.B etuliitteen nimeensä! ROP oli ansaitusti Fox, ja Tuiskuttimelle hopeaa. Huh huh mikä päivä!
Sunnuntaina täysin bikineissä oleva Tom oli ilmoitettu arvostetulle tuomarille rodun kotimaasta, tarkoituksena lähinnä hakea arvostelu ja katsoa jos tukattomana vaikka EH napsahtaisi - toisin kävi, Mr. Jeff Luscot piti Tomtomista kovin paljon ja palkitsi pojan aika huikeasti sijalle PU2 kera SERTin ja CACIBin!! PU kehässä saimme pistää töppöstä toisen eteen ja juosta koko rahan edestä, ja voitto meni täysin ansaitusti upealle Juuso-veteraanille.
Kannatti siis lähteä kotinäyttelyyn, ei muuta kuin näemme ensi vuonna uudelleen!- - - - -
Tarto 3-4.11.2012


Lähdimme CACIBien metsästykseen Viron rajojen sisäpuolelle, sillä niitä oli parikin koiraa vailla. Mukaan valloitukseen lähtivät Carmen (TQ Lady Luxury, ylin kuva), Tomy (keskimmäinen kuva) sekä "täytekoiraksi" Olavi (TQ No Bat Like Showbat, alin kuva). Reissu oli superonnistunut, hotelli oli vallan mainio ja edullinen, sekä menestystäkin tuli vähän joka suunnalta - enempää ei olisi siis toivoa voinut tältä tripiltä!
Lauantaina silkkisissä pikkupoika Olavi oli PU2 ja sai Viron sertin sekä varaCACIBin, ja Carmen puolestaan voitti nartut, tuli myöskin Eestin valioksi saamallaan sertillä ja kartutti tiliään CACIBillakin vielä - lisäksi tämä seurue oli rodun paras pari, ja pääsivät pyörähtämään mokomat vielä isoon kehään päivän päätteeksi.
Paimen-osastolla Tomy piti puoliaan kun bordereita oli toistakymmentä kehässä, ja suurin osa Suomen kamaralta matkanneita. Tuomari piti pojasta kovasti, ja Tomtom valikoitui seurasta ensin parhaaksi urokseksi, ja myöhemmin myös ROPiksi saakka kera SERTin ja CACIBin! Ryhmistä ei pyttyjä kotiin kannettu, joten lähdimme hyvillä mielin kauppojen kautta nukkumaan.
Sunnuntaina oli jännitystä ilmassa, sillä Carmen olisi nyt yhtä CACIBia vaille kansainvälinen valio.. Ja kuinkas kävikään, se viimeinen myös saatiin ja neidin eteen voimme lisätä sen myötä tittelin C.I.B! Lisäksi vihreä-valkoinen VSP ruusuke tuli kotiintuomisina, kun Olavi puolestaan otti mukaansa kauniin Erittäin Hyvän nauhan, kun pää ei kuulemma ollut hänelle optimaali - no, minkäs teet, aina ei voi miellyttää ;-)
Tomy päätti pelata ilmiselvästi myös koko rahan edestä, sillä tänäänkin kotiin tuli SERT, CACIB sekä ROP! Loppujen lopuksi vielä poika oikein skarppaamalla skarppasi, ja päätti lunastaa ryhmistä itselleen pokaalin, rusetin sekä ruokapussin kotimatkaa varten ollen RYP4! Vautsivau, mikä viikonloppu, ei muuta kuin hyvillä mielin kotia kohti.- - - - -


Seinäjoki 27.10.2012


Seinäjoelle reissattiin kahden silkkisen, sekä mustavalkoisen alias Tomyn voimin. Kenellekään ei erityisiä meriittejä matkaan saatu, mutta eipä niitä kyllä odoteltukaan, heh.. Punaista pukkasi niinsanotusti, sillä Fox (kuvassa) tänään valioluokan kolmas SA:lla, Tuisku ERI/4 valioissa sekä Tomy ERI/2 avoimissa uroksissa.- - - - -

Hipun pennut syntyivät 28.9.2012

Lue lisää sivulta "Kasvatus"- - - - -


Paljon onnea Tomy 2v 18.9.2012!- - - - -


Heinola 19.8.2012


Heinolaan ei joukkiomme ollut kovasti muuttunut, vain Tomy(kuvassa oik.) oli otettu autoa täyttämään eilisen päivän sankareiden lisäksi.
Borderit korkkasivat päivän heti aamutuimaan, ja paljoa paremmin ei olisi voinutkaan mennä - Tomylle ainoana uroksena ERI & SA, ja näin ollen PU1 & SERT tarttui myöskin kotiinviemisiksi pojan kainaloon. Tuisku (kuvassa vas.) puolestaan pisti taas parastaan, ja narttujen voitto taasen takataskuun - RP kisassa meidän parivaljakko sitten kisasikin keskenään, ja ansaitusti Tuisku ROP&ROPvet turkkinsa hukanneen Tomyn ollessa VSP :-)

Silkkisten vuoroa odoteltiin hetkinen, ja tihkusateessa pitkätukat pääsivät taas esille : Fox ERI/2, SA ja PU2, Hippu ERI1, SA ja PN2 :-) Siirryimme siis odottelemaan Tuiskun kanssa ryhmäkisoja, mutta valitettavasti kummassakin ryhmässä taipaleemme tyssäsi viimemetreillä 6 parhaan joukkoon, joten ei muuta kuin seuraavia kisoja suunnittelemaan.- - - - -


Kouvola 18.8.2012


Edustuksemme koostui tänään silkkisissä Hipusta, Reijan Sagasta sekä Foxysta (kuvassa), ja matkassa mukanani oli vanha tuttu, bordercollie Tuisku, joka myöskin starttasi päivän ; ROP & ROPvet, josta olikin hyvä jatkaa silkkisten pariin.
Tuomarimme Juho Putkosen syynissä Foxyn oli tänään tyytyminen valioissa sijaan ERI/3 SA, ja Hipun puolestaan ERI/2 SA, PN2 - Saga tienasi myöskin ERI/1, SA, VSPvet sekä sijan PN3. Tuiskun kanssa kävimme vielä näyttäytymässä ryhmäkehissä, joista veteraaneissa jäimme ilman sijoitusta, mutta ykkösryhmässä nappasimmekin sitten jo RYP4 sijan kotiinviemisiksi hellepäivän tuliaisiksi :-)- - - - -


Paljon onnea Sohvi 3v 18.8.2012!- - - - -


Mikkeli 28.7.2012


Ja tänään auton nokka suuntasi kohti Mikkeliä, ja jos etukäteen olisi tiennyt kuinka kirjaimellisesti paska reissu tulee eteen, oltaisiin jääty kotiin nukkumaan aivan varmasti :-D
Mukana omista pelkkä Tomy, sekä jälleen Sarin koirat Kuura ja Tuisku. Tomy avasi päivän, ja poika tuli sitten keltaisen nauhan kera ulos kehästä!! :-D Tuomari ei tykännyt meidän poitsusta ei sitten alkuunkaan, ja lyttäsi sen aivan totaalisesti - niin pahasti, etten arvostelusta omaa koiraani edes tunnistanut. Kaiken hyvän päälle heti Tomyn astuttua kehänauhojen ulkopuolelle, alkoi aivan järkyttävä kaatosade, ja kastuimme litimäriksi, niin koirat, minä kuin matkaseuralaiseni Vilmakin - tulos oli kruunattu ;-)
Tuiskulla ei ollut myöskään kovin kummoinen päivä, ERI/2 ulos kehästä ja arvostelu oli jälleen jokseenkin hyvin vähän kyseistä koiraa kuvaava - näin ollen meidän päivän paras menestyjä oli pikkuinen Kuura sheltti, joka otti junioriluokassa ERI/2 & SA itselleen mainiolla arvostelulla puolestaan - ei muuta kuin lähdettiin kotiin leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä, vai miten se meni ;-)- - - - -Kemi 21.7.2012


Kemissä mukanani reissasi Sohvi, Tomy sekä ystäväni Sarin sheltti Kuura ja borderi Tuisku. Kuura korkkasi päivän, ja nappasi EH:n mutta arvostelua kun lukee, voisi kuvitella koiran saaneen ihan vähintään SERTin? Noo, Kuuran jälkeen oli aika jatkaa bordereilla joissa Tomylla (ylempi kuva) tänään tuloksena ERI/2, kuulemma liioitellun korkea pään asento liikkeessä, hmm? Tuisku muori kipittikin sitten oikein olan takaa, pesi kaikki nuorempansa ollen jälleen ROP ja ROPvet hienon hienolla arvostelulla jälleen :-)
Hetken kuluttua jatkoimme partiksilla, jossa saimme jälleen juosta enemmän ja vähemmän. Sohville tänään ERI, SA ja PN4 sija - arvostelu joutui hukkaan, mutta siinä moitittiin puuttellista sierain ja huulipigmenttiä, sekä kerrottiin että karvapeite ei ole tänään parhaassa kunnossa (???) koiran ollessa muutoin kaikin puolin tuomarin mieleinen. Noh, ihan miten vain, en van pysty tuota karvapeitteen moittimista ymmärtämään, eikä pystynyt kukaan muukaan.. Kuitenkin iloisin mielin jäimme Tuiskun kanssa odottelemaan ryhmiä, ja meidän poppoo siinä naureskeli, että autossa on paluumatkalla paljon tilaa kun Saana jää Kemiin BIS kisaa varten - meikäläinen nauroi vain mukana, kunnes sitten piru vie, Tuisku ihan tosissaan nappasi JÄLLEEN sijan RYP1!!! En sitä itse osannut odottaa, mutta ehkä matkaseurueen tartteis pistää joku ennustuslinja pystyyn? ;-) Näin ollen minä toki jäin koirineni Kemiin, näyttelytoimikunnan kustantamaan hotelliin yöpymään seuraavan päivän BIS kisaa (josta ei sijaa herunut lopulta) varten - noh, tulipahan oltua toiselle puolella Suomea, yksin koirien kanssa hotellissa, kun kaikki matkatavaratkin olin jättänyt aamulla yöpaikkaamme Oulussa. Hyvin selvittiin, kyytikin kotiin oli hoidettu meikäläisen laumalle jo samantein kun astuin ryhmäkehästä ulos, sillä alkuperäinen autoseuruehan poistui heti lauantaina takaisin Etelä-Suomeen.
Loppu hyvin, kaikki hyvin, ja kiitokset Anulle ja Hannalle sunnuntain paluukyydistä, ja Suville tämän palvelun hankinnasta - kerrassaan loistavaa etten sanoisi!!
- - - - -Paljon onnea Manta 9v 22.7.2012!- - - - -


Lammi 15.7.2012


Lammilla oli pitkästä aikaa silkkisten vuoro esittäytyä - tänään mukana matkassa oli junnupoika Olavi, junnutyttö Aida (TQ Bat Strikes Back) sekä vanha kunnon Hippu (kuvassa).
Sää oli jokseenkin epävakainen, hetkittäin porotti aurinko ja hetkittäin taas tuli vettä kuin esterin... sieltä, ja tottakai juuri kun Olavi meni kehään, alkoi jäätävä sade. Noh, ei auttanut kuin kipitellä loppuun asti, ja Olaville tänään hienosti ERI/1 & SA! Paras uros kisassa Olaville napsahti tänään sija numero 2 ja poikamainen varaSERTikin tuli tuliaisiksi - PU1 oli komea nuorimies Beni (Romwal Chase The Dream), jolle oli ilo hävitä ;-)
Aida oli seuraavaksi, ja tadaa, heti kun urokset päättyi, tuo litimäräksi kasteleva sade väistyi tieltä ja tytöt säilyivät kuivina. Aidalle tänään sileä ERI, ja enempää ei olisi ansainnutkaan - kauniisti tyttö esiintyi, antoi käsitellä ja oli muutoinkin edukseen, mutta kun hieman yli vuotias neiti nyt yleensä on hieman keskeneräinen kropaltaan, kuten arvata saattaa :-) Aidan jälkeen odoteltiin hetki ja käytiin Hipun kanssa esittäytymässä - ROP ruusuke kouraan, ja menolippu ryhmäkehiin siis neidille.
Ryhmissä Hippu olikin tapansa mukaan todella edustava, ja myös tuomarimme huomasi sen - tänään neito kruunattiin terrieriryhmän kauneimmaksi, ja lopulta myös koko näyttelyn BIS1 sija oli Hipun!!! Wautsi wau, kannatti jäädä sateeseen odottelemaan!!- - - - -


Kokkola 7.7.2012


Kokkolassa oli myöskin mukana vain paimenet, joilla kumpaisellakin oikein mukava päivä tänään.
Tomy aloitti päivän, ja kilpailin tiensä amerikkalaistuomari Joe B. Purkhiserin arvioinnissa VSP:ksi kera SERTin ja pojan ihka ensimmäisen CACIBin! Jei! ROP bordereissa oli kaunis Ruska, joka päivän päätteeksi voitti vielä paimenkoiraryhmänkin! :-)
Sohvi jatkoi hetken kuluttua, ja myös Sohvin oli määrä saada tänään teemaan sopivaa vihreävalkoista - VSP siis Soffallekin ja CACIBikin tuli takataskuun tältä reissulta - päivä oli kaiken kaikkiaan siis onnistunut, joten lähdettiin hyvillä mielin, mutta väsyneinä puuduttavalle kotimatkalle.- - - - -Laukaa 30.6.2012


Laukaassa esillä oli vain paimenkoira osastoa, eli Tomy ja Sohvi, joista partainen versio korkkasi päivän. Paavo Mattilan arvostellessa Sohvi sai kauniin arvostelun, ja juoksenteli tiensä aina korkeimmalle pallille saakka ollen siis ROP tänään.
Bordereissa Saanalla oli siis Tomy, ja lainakoira Tuisku - Tomy esiintyi jälleen varmasti, ja tänään PU2 & varaSERT tarttui matkaan, kun taas lainakoira Tuisku haki punakeltaista ollen myös ROPveteraani. Ryhmiä jäimme siis odottelemaan, ja sieltä tulikin sitten aikamoista... Sohville oletetusti lämmintä kättä, mutta Tuisku meni ja olikin sitten RYP1 ja myös BIS2 veteraani!! Vautsi vau, mitäpä tähän muuta sanomaan... Muori 11v, joka ei tosin ole päivääkään yli 2 vuotiaan oloinen! Sunnuntaina kävimme näyttäytymässä BIS kehässä, mutta sieltä ei enään tullut pyttyjä kotiin kannettaviksi :-)- - - - -


Juhannuspentuja!


24.6.2012 näki päivänvalon Tuiskun ja Olavin lapsoset. Pentueessa oli 3 isoa mötkäleneitoa, joista valitettavasti 1 tyttö syntyi kuolleena, eikä ollut mitään tehtävissä. Kaksi muuta ovat isoja, pulleita ja todella virkeitä :-)- - - - -


Paljon onnea Vili 11v 14.6.2012!- - - - -
Kangasniemi 10.6.2012


Kangasniemi olikin melkein kotinäyttely, sillä matkaa kertyi vain 60km per suunta. Edustusta meillä oli mukana parissakin rodussa, ja Saanan toukokuussa Unkarista tuoma bortsupoika Tomykin pääsi tekemään debyyttinsä. Poika korkkasi meidän päivän, eikä ollenkaan pöllömmin : suoraan sijalle PU1 kera SERTin 8 uroksen joukosta!!! Aika loisto startti etten sanoisi - rodun päättyessä Tomylle ojennettiin vihreävalkoinen VSP ruusuke, ja pääsimme jatkamaan päiväämme silkkien pariin.
Silkeissä ensimmäistä kertaa kehässä ikinä oleva Olavi (TQ No Bat Like Showbat, alin kuva) aloitti meidän osuuden. Pojalle junioriluokasta ERI/1 hienolla arvostelulla, mutta SA jäi saamatta puuttuvien hampaiden vuoksi - pettyneitä emme missään tapauksessa ole, odotin tiukalta Markku Kipinältä Olaville lähinnä keltaista tai vihreää nauhaa joten punainen oli todella suuri työvoitto :D Olan sisko Ida jatkoi seuraavaksi, ja tälle neidolle myöskin sileä ERI/1, ja SA jäi saamatta ujouden vuoksi, kuten tuomari sanoi "Ujouden vuoksi annetaan vain eri, jos olisi ollut hieman rohkeampi, olisi tullut paljon enemmän". Ida siis meni ensimmäisen kiekan ihan mallikkaasti, antoi tuomarin kopeloida hienosti eikä väistellyt, pelännyt yms. mutta kun nostin pöydältä alas neidon, tippui häntä maahan ja se ei sieltä enään seuraavassa kehän kierrossa noussut. No, onni on, että Ida ei missään vaiheessa tuollakaan ihmisiä väistellyt, päin vastoin.
Hippu(ylin kuva) oli viimeisenä vuorossa, ja neitokaiselle punakeltaista ROP ruusuketta tänään. Pitkän päivän päätteeksi vihdoin ryhmiin päästessämme Hippu alkoi olemaan jo aika väsynyt, mutta eipä se tuomaria enään haitannut - neito meinaan kävi pokkaamassa kylmän viileästi RYP2 sijan Kimmo Mustosen tuomaroidessa ryhmän! Aika hieno kruunaus hienolle päivälle, ja jottei hieno päivä tähän loppuisi, kävi allekirjoittanut esittelemässä ystävänsä Lauran petit brabancon penska Ruubenin, 10kk, vielä ryhmän 9 voittoon!!!! Kyllä voin sanoa, että oli hymy herkässä koko loppupäivän!!
Kiitos seuralaiset hienosta päivästä, harvoin saa makeaa ihan näin mahantäydeltä!- - - - -


Joensuu 27.5.2012


Aamuisen luonnetestin jälkeen suuntasimme näyttelyyn, jossa Saanalla oli mukana 2 omaa silkkistä, 1 laina silkki sekä Sohvi alias Monni. Silkit aloittivat päivän, tuloksina meille tuli punaista ja vihreää, eli suomeksi väännettynä Tuiskulle tänään PN4 sija Hipun (kuvassa) ottaessa pitkän näyttelytauon jäljiltä PN1 sijan kera CACIBin ja loppujenlopuksi VSP. Lainasilkki, Saanan siskon Reijan muori Saga 10,5v sai veteraaniluokasta EH/2 kolmesta nartusta, tuomari muutoin kehui kovin mutta sakotti Sagan kovin niukasta turkista - tukka on kyllä pitkää, mutta harvassa kasvaa karvat paikoitellen :-D
Monni jatkoi päivää omalla osallaan - partiksille oli tullut tuomarinmuutos joka sopi meille kerrankin paremmin kuin hyvin. Sohvi nappasi tänään tiukalla Elina Haapaniemellä sijan PN2 kera varaCACIBin ja sai vielä päälle todella paljon kehuja, ja kehoituksen tulla uudelleen taas kun koira on noin neljän vanha ja täyttynyt iän mukana- kovin lämmitti mieltä, että tuomari muisti palkinneensa Sohvin aiemmin korkeasti messarissa 2010 ja Varkaudessa 2011 :-) Pieni hehkutus on myös se, että pitkästä aikaa SOhvi ei saanut moitetta hoikkuudestaan, sillä neiti on vihdoin ja viimein saatu hieman lihomaan poppakonsteilla - jesh, tätä on odotettukin! Päivän päätteeksi Sohvi kävi edustamassa vielä BIS kasvattajakisassa Memorylane partiksia, ja sen jälkeen päästiin vihdoin ja viimein kohti kotia.

- - - - -


Luonnetesti 27.5.2012


Fox alias Mörssi kävi tänään samoilla luonnetestituomareilla, joilla Taimikin pari viikkoa sitten, ja hyvän arvion saimme pikku Möösistäkin. Foxyn pisteet olivat seuraavanlaiset:
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2b luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
+++ laukausvarma
kokonaispisteet +142, oikein mainio tulos Mörssillekin! Yllätyksiä ei tullu pahemmin, tiesin, että Mörssille tulee olemaan vaikeaa hyväksyä ihmiset sen jälkeen kun ne ovat hyökänneet "pojan kimppuun" - alku juttelussa Fox siis itse meni rapsutettavaksi jne. eli ongelmaa tuomarikokelaan kanssa ei ollut ennen hyökkäyksiä, joiden jälkeen mulkoili kyseistä miestä todella paheksuvasti ja murisi, antoi kuitenkin koskea muttei piiruakaan siitä nauttinut. Ei sillä, en minäkään olis kaveri jos toinen ensin kovin uhkailee ;-)

- - - - -


Pentuetta odotetaan syntyväksi


FI & BY & LT MVA BALTV-11 BYV-11 Tel Quessir Roitelet Huppe "Tuisku" (kuvassa vasemmalla) on astutettu 25.4.2012 Tel Quessir No Bat Like Showbat "Olavi"lla. Molemmat vanhemmat on peilatti silmäterveiksi - lisää infoa pentueesta tulossa sivuille mahdollisimman pian!
Jos sinulle heräsi jotain kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä, vastaamme mielellämme!

- - - - -


Luonnetesti 13.5.2012


Äitienpäivän kunniaksi Saana oli ilmoittanut Taimin luonnetestiin Vesankaan, ja sinnehän auringon paisteessa sitten lähdettiin.

Pikkusilkki Taimi toimi aika päheästi, ja mm. puolusti niin kovasti mammaansa että tuomarit pohtivat antavatko Puolustushalusta +2 Suuri vai +3 Kohtalainen.. :-D Alla eroteltuna Taimin osa-alueet :

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
+++ laukausvarma
kokonaispisteet +172 - aika mojova tulos pikku murrierille, kyllä voi olla ylpiä! Tuomareina Vilhelmiina Virolainen ja Reijo Hynynen

- - - - -


Tampere KV 12.5.2012


Sohvi jatkoi jälleen näyttelyvuottaan kaverinsa Aino bc:n ja Reino snautserin toimiessa matkaseurana. Tänään ei tosiaan ollut Sohvin päivä, vaan se sai täydellisen murska-arvostelun tuomarina toimineelta Paula Heikkinen-Lehkoselta. Tulos oli EH, mutta arvostelua lukiessani mieleen tuli lähinnä H:n ellei jopa T:n koira... Noh, shit happens ja leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä ;-) Alla linkki videoon, joka on kuvattu Sohvista Tampereen näyttelyssä:
Sohvi Tampereella 5/2012

- - - - -


Lahti KV 28.4.2012


Sohvi jatkoi hyvin alkanutta näyttelyvuottaan Lahden KV:ssa rakkaan koirakaverinsa bc Ainon kera. Sohvi esiintyi tänään SA:n arvoisesti mutta sai kovasti moitetta hoikkuudestaan - ja sitähän se on, on aina ollutkin eikä näköpiirissä ihan heti ole muutosta, kun koira on nirso kuin mikäkin piloille hemmoteltu kakara ja se vähä mitä syö, ei pahemmin pääse lihottamaan.. Tästä huolimatta Sohvi liiteli tiensä sijalle PN2 ja nappasi CACIBin ykkösen ollessa juniorikoira. Yksi vielä niin neiti saa tittelin C.I.B - voin kertoa, että kyllä syljettää hieman kun sekin titteli olisi tästä CACIBista irronnut jossei Latvian päässä olisi Sohvilta kyseistä valkoista ruusuketta päätetty ottaa pois... No, uusin mielin jonnekin seuraavaan maahan kunhan joutaapi :-)

- - - - -


Latvian voittaja 17-18.3.2012


Vuoden ensimmäinen näyttely meidän osalta käytiin Latviassa Riikassa. Saana lähti ystävänsä Vilma Viitasalon kanssa reissuun, ja aikamoinen reissu olikin...
Autoon pakattiin Jyväskylässä silkit Fox (kuvassa keskellä), Carmen(kuvassa oikealla) ja Iida (TQ Bat Bites Back, kuvassa vasemmalla), sekä p&s snautserit Molli & Reino, kuin myös oma pikku partamonni Sohvi. Järvenpäästä koukattiin vielä bordercollie Aino mukaan ja kompania oli valmis reissun päälle.

Laivamatkan jälkeen lähdimme yötä vasten ajamaan Riikaan. Olimme ilmoittaneet hotelliin saapuvamme yöllä ja niin kävi - noin kello 6 aamulla saavuimme hotelliin, pesimme koirat ja läksimme klo 8 kohti näyttelyä - jos tässä vaiheessa alkoi olla jo aikamoinen univelka, voitte varmasti kuvitella mitä se oli päivän päätteeksi..
Snautsereiden kehä oli lauantaina, ja sekä Vilma, että Saana kävivät kokeilemassa onneansa handler kisassa - Vilma sijoittui Foxyn kanssa hienosti sijalle 3. ja päivän päätteeksi Saana kisasi Sohvin kanssa tiensä BIS 1 senior handleriksi - loistava kehiinpaluu etten sanoisi! :-D

Näyttelypäivän jälkeen etsimme itsemme ruoan pariin ja painuimme unille niin pian kuin mahdollista.
Sunnuntaina kaikki kehät olivat aikataulutettu päällekäin - onneksi silkkien tuomari oli suunnilleen aikataulussa kun partisten ja bortsujen (peräkkäin samassa kehässä) taas yli tunnin myöhässä. Aloitimme siis urakan silkkisistä joissa aikamoinen saldo tulikin - Fox PU1, SERT, CACIB, ROP & LVV-12 & LV MVA, Carmen PN1, SERT, CACIB, VSP & LVV-12 & LV MVA, sekä pikku Iida ensimmäisessä näyttelyssään ikinä valloitti tuomarin oikein urakalla kiilaten PN2 sijalle kera junSERTin ja LVJV-12 tittelin sekä mojovien kehujen - ja kyllä, meillä oli kilpailua kun kymmenkunta silkkiä oli paikalle ilmaantunut, ja oikeastaan kaikki valioita ;-)
Silkkien jälkeen rynnistimme samointein paimenten kehälle ja siellä alkoikin juuri sopivasti bortsujen kehä - kävimme Ainon kanssa pyörähtelemässä, hakien myös tälle tytölle PN1, SERT, CACIB, ROP & LVv-12 saldon laukkuunsa 7 bc:n joukosta. Kovin paljoa huonommaksi ei jäänyt myöskään Sohvi, jonka saldo koostui tänään PN1, SERT, VSP & LVV-12 & LV MVA litaniasta - valitettavasti meille ilmoitettiin viikko näyttelyyn jälkeen, että valitettavasti kehäsihteerille on sattunut moka hänen jakaessaan myös Sohville CACIB ruusukkeen, sillä tuomari oli ilmoittanut ettei koiralle sitä tahdo antaa - oli kumma juttu kun tästä ei meille kerrottu paikan päälle yhtään mitään?!? Voitte varmasti arvata, että emailin saadessani ehkä hieman leimahti liekkiä näkökentässä...
Hienon päivän päätteeksi Aino & Mörssi nousivat vielä ryhmissä 6 parhaan joukkoon ja me pääsimme aloittamaan kotimatkan energiajuoman turvin.

Kiitos Vilmalle mahtavasta reissusta, raskasta oli mutta niin käy joskus!! ;-)

- - - - -

Agility, Lempäälä 8.1.2012


Tel Quessir poppoo korkkasi vuoden agilitylla. Taimi ja Fox olivat Saanan kanssa kisaamassa Lempäälässä, jossa molemmilla koirilla oli 2 starttia - Taimi teki 2 todella, todella, todella nopeaa ja tyylikästä rataa, mutta harmittavien kartturivirheiden vuoksi A-radalta toiseksi viimeisellä esteellä HYL, B radalla virhe tapahtui jo kolmannella esteellä, kun tiukassa käännöksessä osuttiin putken sijasta puomille. Vaikkei nollia ropissut, oli toimiva yhteistyö jo sellainen voitto jota on odotettu - niin ja se, ettei ainoatakaan keppivirhettä, ja koira haki kepit täydellisesti itse!
Fox otti myös 2 HYLättyä. A-radalla pääsimme esteelle 12 jossa hypättiin väärältä puolen aitaa. B- radalla kohtalokas este taisi olla numero 6, eli kepit, joilta otettiin kolme kieltoa. Tähän väliin on hyvä sanoa, että kyllä se kotona osasi ;-) Kaikenkaikkiaan Fox oli hieno mies, kokemusta kisatilanteista lisää kummallekin meistä, niin se on siinä - on tuo Fox niin erilainen ohjattava kun Taimi, huh..


Uutiset 2011Jyväskylä KV 19-20.11.2011


Jyväskylä oli meidän osaltamme vuoden viimeinen koitos. Lauantaina oli esillä Hippu, Fox ja Sohvi, ja tuloksia voisi kutsua vaihteleviksi. Fox alias Mörssi aloitti päivän, ja oikeastaan ainoa koira jolle oli jotain "odotuksia", ei ollutkaan enään tuomarin mieleen mikään erityinen - sijoitus oli vaatimaton ERI4 valioluokassa (odotuksia oli siksi, että ko. tuomari on sijoittanut Mörssin isossa KV näyttelyssä sijalle RYP2 ;) ), ja syynä kuulemma se, että "unfortunately today he's too big for me". Noh, ei muuta kun jatkettiin tyttöjen sarjaan.. Hippu sijoittui valionartuissa toiseksi, ja piti saman sijan paras narttu kisassa :)
Päivän viimeisenä starttasikin sitten valioluokan korkaten Sohvi, jonka arvostelusta on pakko sanoa, että en omaa koiraani tunnistanut.. Siinä missä kaikki tuomarit ennen tätä on kehuneet Sohvin liikkeitä ehdottoman erinomaisiksi (Ja osa vielä enemmän, heh ), ei tämä tuomari löytänyt niistä muuta mainittavaa kuin "Not good. Not parallel enough". Erinomaisen tyttö kuitenkin sai ja valioissa niinikään neljännen sijan. Päivä päättyi meidän osaltamme tähän, ja hyvä niin, pääsimme kotiin lepäämään sunnuntaita varten.

Sunnuntaina päivän aloitti Sohvi, tosin ei rotukehän puolella. Neiti pääsi lainakoiraksi junior handler kisaan, ja ilmeisen hyvin oli parilla sujunut kun viides sija napsahti 28 kisaajan joukosta. Onnea Christina!
Silkit jatkoivat päivää, ja tänään Mörssikin oli enempi tuomarin mieleen - pitkällisen pohdinnan kahden parhaan välllä Fox sai luvan taipua ja lähti kotiin hopeaa tassuissaan - PU2 siis :) Hippu pisti taasen pykälää paremmaksi, ja voitti nartut ollen lopulta päivän VSP tyttönen yhdellä ehdottomasti hienoimmista arvosteluista koko uransa aikana ; " Eyecatching bitch, not small but beautifully balanced. Really fills the eye, most pleasing expression, lovely dark eyes, equally soft & typical. Well balanced ears, lovely neck, straight frontlegs, SUPER BODY! Firm topline, strong hindquarters. Lovely colour & excellent coattexture, Shows beautifully with striking sidegate & super drive. A bit wawing front.".
Tähän oli hyvä päättää tämä näyttelyvuosi meidän osaltamme, kiitos kaikille ystäville, ensi vuonna uudet kujeet!

- - - - -


Eckerö KV 24.9.2011


Saana lähti yksin reissuun mukanaan neljä otusta ; Sohvi tavoittelemassa valiosertiä, Tuisku, Fox ja Manta edustamaan silkkistä kauneutta. Reissu tosiaan kannatti, sillä edes piinaava laivamatka ilman hyttiä ja yöllinen ajomatka Ahvenanmaan poikki ei saanut poppoota lannistettua.
Sohvi korkkasi päivän tiukan tuomarimme Tapio Eerolan katseen alla. Kyllähän meidän suht vauvannäköinen pikku Monni isojen tyttöjen sarjassa vähän erottui rivistä, mutta tuomari ei antanut sen haitata alkuunkaan, ja sijoitti Sohvin niinkin korkealle sijalle kuin paras narttu 2!! Eteen kiilasi ainoastaan ruotsalainen valiokoira, ja näin ollen Sohvi nappasi omaan pussiinsa sen viimeisen sertin kera varaCACIBin! Reissun päämäärä oli täytetty, sillä 17 partaisen joukosta korkea sija tiukalla tuomarilla (esim. ko, näyttelyssä 15 bordercollieta, ei ainuttakaan SA:ta) ei ole kuitenkaan mikään ihan helppo saavutus.

Pilvissä leijaillein jatkettiin silkkisten kanssa päivää, eikä sielläkään huonosti mennyt. Fox PU2, erityismaininta tuomarilta siitä, ettei koskaan ole nähnyt niin hienoa silkin päätä, mutta kippurahäntä tänään häiritsi. Tuisku samoiten toiseksi nartuissa, eikä huono ollut tämänkään neidon saama arvostelu. Päivän yllättäjä ja tuomarin "henkinen suosikki" olikin sitten Manta mummo reilu 8v, joka pomppi ja hyppi kehässä kuin puolivuotias pentu.. No, tarvinneeko mainita, että tuomari hurmaantui neidon nuorekkuudesta täysin, ja nosti sen nuorempiensa ohi kolmanneksi narttujen kisassa (niin ja oli neito toki ROPveteraani myös :) ).
Päivän päätteeksi pystyi hyvillä mielin lähtemään kotia kohti, kiitos reissussa seuraa pitäneille! :)

- - - - -


Minsk 2 x CACIB 10-11.9.2011


Tuisku ja Fiona (Tel Quessir Ti Amo, kuvassa) pääsivät Anne Alhon & Tiia Yläpöntisen mukana Valko-Venäjälle seikkailemaan ja katsomaan, kuinkas neitien kävisi. Ja hyvinhän siellä kävi, ensimmäisenä päivänä Tuisku pokkasi itselleen SERTin, CACIBin ja ROPinkin vielä 5 silkkisen joukosta! Näin ollen neidin nimeä koristaa jälleen 2 uutta titteliä, BY MVA ja BYV-11! Pikkuneiti Fiona yllätti todellisesti, kun tyyppi vissiin pisti parastaan ettei jäisi hänkään huonoksi, ja nouti itselleen junSERTin, junROPin ja tittelin BYJV-11 !!! Wow, way to go girls!! Ryhmissä Tuisku nostettiin vielä 6 parhaan joukkoon.
Sunnuntaina Tuisku haki jälleen CACIBin & ROPin, ja Fionan oli vuorostaan aika tulla kehästä ulos harmaan nauhan kanssa, heh ;-) Kiitos tytöt neitosten hyvästä hoivasta ja näyttelyttämisestä!!

Saturday:
Tuisku - BB1, CAC, CACIB, BOB -> BY CH & BYW-11. Shortlisted at group
Fiona (TQ Ti Amo) - BB2, junCAC, junBOB -> BYJW-11- - - - -

Silky terrier speciality 25.8.2011
Judge/Tuomari : Kari Järvinen

Juuri näyttelyä edeltävänä iltana saimma tiedon tuomarinmuutoksesta joka erikoisnäyttelyämme oli kohdannut, joten ei muuta kuin kokeilemaan kuinkahan meille arvostetun suomalaisen kehässä kävisi. Aikamoinen jengi otuksia oli mukana, varsinainen ryhmä rähmä - Fox uroksissa, Tuisku & Hippu valionartuissa ja Mantakin veteraaneissa.
Kaikilla koirillamme oli ERInomainen päivä kera vaaleanpunaisen SA ruusukkeen, ja sijoitukset menivät seuraavasti : Fox PU2, Hippu PN3 ja Manta veteraanien toinen. Kaikki saivat todella mieluisat arvostelut, joten ei muuta kuin takaisin kotia kohti paahtavan kuuman hallinäyttelyn jälkeen :-)

Hippu - EXC & CQ, BB3
Fox - EXC & CQ, BM2
Manta - EXC2 & CQ
Tuisku - EXC & CQ- - - - -


Druskininkai 2 x CACIB INT 5-6.8.2011


Tuisku oli reissaamassa Tiia Yläpöntisen hoivassa pitkin Liettuaa, eikä aivan turhaan! Ensimmäisenä päivänä Tuisku veti potin kotiin ollen ROP kera SERTin ja CACIBin, ja nousten vielä ryhmässä 6 parhaan jengiin mukaan. Seuraavassakaan päivässä ei ollut mitään hävettävää, sillä neiti veti samanlaiselle tuloksella tämänkin päivän. Kiitos Tiia Tuiskun kuljettamisesta, kunnostamisesta ja hyvästä hoidosta!

Tuisku - at both days BOB, CAC, CACIB -> LTU CH & BALTW-11!!- - - - -

Kuopio INT 7.8.2011
Judge/Tuomari : August De Wilde

Hippu, Fox ja Manta pääsivät tänään kilpailemaan, ja kukin kävi esillä tyylikkäästi. Fox selvästikin hurmasi tuomarin puolelleen, ja vihdoin ja viimein saatiin vaihtelua Hipun ROP putkeen, kun Fox päätti, että tänään on äijien päivä ;-) Ja oli näin ollen PU1, CACIB & ROP! Hippu voitti nartut kera CACIBin, ja Manta muori veteli ihan loistavalla arvostelulla ROPveteraaniksi ja paras narttu kisan toiseksi :-) Ryhmissä Fox ja Manta eivät pärjänneet sen koommin.

Hippu - BB1, CACIB, BOS
Fox - BM1, CACIB, BOB
Manta - BB2, BOBveteran

- - - - -


Saarijärvi 6.8.2011
Judge/Tuomari : Francesco Cochetti

Tuttuna ja turvallisena tänään oli mukana Hippu, ja jokusen vuoden taukoilun jälkeen oli Mantan (kuvassa) vuoro päästä kehään - veteraaniluokkaan! Tytöt hoitivatkin homman hienosti, Hippu jälleen ROP, ja Mantakin kävi näyttäytymässä, no, omaan tuttuun tyyliinsä... ERInomainen rouva kuitenkin tuomarin mielestä oli, ja SA:nkin antoi muorille vetsku luokan toisen sijan kera :-)
Ryhmissä Hippu nousi jälleen 7 parhaan joukkoon, ja tie tyssäsi siihen.

Hippu - BB1, BOB, shortlisted at group
Manta (at the photo, BM Dies Natalis, veteran class) - EXC/2, CQ- - - - -


Oulu 2 x CACIB 16 & 17.7.2011
Judge/Tuomari : Saturday : Maria-Luise Doppelreiter
Sunday : Tino Pehar

Hippu ja Fox olivat jälleen esittelemässä itseään molempina päivinä, ja hyvin kävi. Lauantaina, niin kauniin suomalaisen sään keskellä (=vesisade) meidän lapsoset vetivät jälleen aika tyylillä - sateesta ja mutavellipohjaisesta kehästä huolimatta kumpikin teputti nokka pystyssä, ja se palkittiin : Fox VSP & CACIB, Hippu ROP & CACIB!! Yllä oleva kuva kertokoot kaiken säästä ;-)

Sunnuntaina käytiin pyörähtämässä myöskin, vähän paremmassa säässä tällä kertaa. Molemmilla otuksilla oli tänään kotiintuomisina niin sanotusti hopeaa, eli sekä paras uros, että paras narttu skaboissa meille tänään toiset sijat :-)

Saturday:
Hippu - BB1, CACIB, BOB, shortlisted at group
Fox - BM1, CACIB, BOS

Sunday:
Hippu - BB2, resCACIB
Fox - BM2, resCACIB- - - - -

Rovaniemi INT 25.6.2011
Judge/Tuomari : Silkies : George Schogol
Beardies : Janiki Steinbock

Omista otuksista mukana oli tällä kertaa Sohvi, Hippu ja Fox. Partaiset korkkasivat päivän, ja Sohvi asettui tänään paras narttu kilpailussa sijalle 2 kera kolmannen SERTinsä. Hyvä Sohvi! Tästä jatkettiin matkaa silkkikehälle valmistelemaan pienemmät karvaiset. Fox sijoittui PU luokassa toiseksi häviten meidän Tuiskun aina iloiselle isälle, Sepolle, ja Hippu haki jälleen yhden ROP ruusukkeen lisää voitettuaan nartut - ei kerrota Hipulle, mutta vaihtelu virkistäisi ;-)
Sohvi - EXC/2, CQ, Best expression of the show!

- - - - -


Kotka INT 18.6.2011
Judge/Tuomari : Francesco Cochetti

Sohvi, Hippu (kuvassa) ja Fox jälleen mukana, ja varsin mukavin tuloksinkin. Fox kävi nappaamassa urosten voiton kera CACIBin, kun Hippu jälleen vei narttujen voiton oman piikkiinsä. Jälleen Hippu otti yhden punakeltaisen ruusukkeen lisää omiin nimiinsä, ja voitti näin ollen jälleen Foxyn ROP skabassa. Myöhemmin ryhmässä Hippu kipusi jälleen 7 parhaan joukkoon.
Sohvikin kävi iltapäivällä näyttäytymässä, tänään erinomaisen ja luokkavoiton arvoisesti :-)


Hippu - BB1, CACIB, BOB
Fox - BM1, CACIB, BOS
Sohvi - EXC/1

- - - - -


Bearded collie speciality 11.6.2011
Judge/Tuomari : Tony Bush

Sohvi (kuvassa) kävi kuumana kesäpäivänä haistelemassa erikoisnäyttelyn tuulia, ja olihan siellä nähtävää noin sadan partacollien muodossa. Sohvi haki hienon arvostelun ja nuorten luokan 2. sijan erinomaisella & SA:lla, muttei sijoittunut enään jättisuuressa paras narttu kisassa.
Kaikkien kehien jälkeen Sohvi kävi vielä kokeilemassa extrakilpailuissa onneaan, ja niinhän siinä kävi, että Erkkarin "Paras ilme" palkinto napsahti meidän neitoselle!! Ei hassummin ollenkaan pikku Monnilta :-)

Sohvi - EXC/2, CQ, Best expression of the show!

- - - - -


Varkaus INT 28.5.2011
Judge/Tuomari : Branislav Rajic

Hippu(kuvassa), Sohvi ja Fox olivat jälleen pakattuna autoon parin australian paimenen, ja karjakoiran lisäksi - tällä kertaa käytiin katsastamassa siis Varkauden antimet. Ja hyvät olivatkin, paikoittaisesta kaatosateesta huolimatta! Sohvi aloitti, ja yllätti porukan todella positiivisesti kipittäen tiukan tuomarimme Elina Haapaniemen kehässä itsensä aina ROPiksi saakka!!! WAU Monni minkä teit!!
Hetken Sohvin potista toivuttuani oli jo silkkien vuoro, ja eikö toki alkanut kaatosade juuri Foxyn vuoroa ennen - litimäräksihän se poika muuttui, mutta PU1 sijan otti silti haltuunsa. ROP kisassa oli jälleen vanha tuttu Hippu vastassa, ja kuinkas kävikään, kun litimärkä Fox kohtasi kuivana säilyneen Hipun.. Neitokainen pokkasi jälleen punakeltaisen ruusukkeen itselleen, ja myöhemmin kipusi ryhmissäkin 6 parhaan joukkoon Sohvin ottaessa vain lämmintä kättä :-)

Hippu(at photo) - BB1, BOB, shortlisted to top 6 at groups
Fox - BM1, BOS
Sohvi - BB1, CAC, BOB!!- - - - -

Taimin agilityt

Taimi pääsi maaliskuussa aloittelemaan rakasta harrastustaan uudelleen, kun neiti sai uuden ohjaajan itsellensä kyseiseen laji. Parivaljakko kerkesi treenata vain muutamaan otteeseen ennen ensimmäisiä kisoja, ja tällaisia tuloksia Taimi teki huhti- ja toukokuussa :

9.4.2011 : Rata B, 12,07 ja sijoitus 6.
Rata A, hylätty (video : [url=http://www.youtube.com/watch?v=GoWEZbQEXVY]KLIK[/url] )

8.5.2011 : Rata A, 15,36 ja sijoitus 6.
Rata B, 7,61 ja sijoitus 5. ( molemmat radat videolla : [url=http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=RIlXzK8EVgA]KLIK[/url]

24.5.2011 : Rata A & B, hylätty

Kesän Taimi on pitänyt taukoa hetkellisen paikkakunnan vaihdoksen vuoksi, mutta syksyn mittaan on neidin uusi kausi startannut jo :-)

- - - - -

Tampere INT 7.5.2011
Judge/Tuomari : Rita Reyniers

Hippu ja Fox olivat kokeilemassa onneaan Tampereella, ja kotiin tuomisina oli vaaleanpunaista ja keltaista nauhaa kumpaisellakin, eli päivän saldo oli sekä paras narttu, että -uros kisoissa kolmannet sijat meidän otuksille :-)

Hippu - EXC, BB3
Fox - EXC, BM3

- - - - -


Lahti INT 22.4.2011
Judge/Tuomari : Branislav Rajic

Hippu, Sohvi ja Tuisku (kuvassa) olivat edustamassa tällä kertaa, ja Sohvi korkkasi päivän ollen tuomarin mielestä erittäin hyvä - kovin kuulemma puuttui rintakehä, ja etuaskelkin oli arvostelun mukaan kovin riittämätön. Sellainen päivä neiti Monnille :-)
Tuisku korkkasi silkit meidän osalta, ja pyyhälsi avoimen luokan voittoon. Hippu vei valiot, ja paras narttu kisassa lapsoset olivatkin sitten heti sijoilla 1 & 2! Tuisku pokkasi näin ollen Hipulta siirtyvän CACIBin, ja valmistui saamallaan SERTillä FI MVA:ksi!!! Jei, hyvä TuiTui!!
ROP kehässä Hippu vei pidemmän korren tänään, joten kävimme ryhmissä pyörähtämässä.

Hippu - BB1, BOB
Tuisku (at the photo) - BB2, CACIB, CAC -> FI CH!!
Sohvi - Very good- - - - -


Vilna, 2x CACIB 19 & 20.3.2011
Lähdimme valloittamaan Liettuaa Hipun, Foxyn (kuvassa) ja Sohvin kanssa, ja tuloksilla voitiin kirjaimellisesti juhlia! Lauantaina Fox veti uroksissa pisimmän korren, otti vastaan SERTin jolla valmistui Liettuan valioksi, lisäksi vielä tittelin LTUV-11, ja saadessaan CACIBin valmistui näin ollen vielä Kansainväliseksi muotovalioksi!! Nartuissa Hippu kävi myöskin pokkaamassa pystit kotiin, ja ROP kisassa Fox sai taipua kauniimman sukupuolen edustajalle. Ryhmissä Hippu kipusi vielä 5 parhaan joukkoon.

Sohvikin kävi juoksentelemassa omalla vuorollaan, ja avasi tyttö tyylikkäästi oman CACIB tilinsä ollen paras narttu! Lisäksi höysteenä Sohville tuli SERT ja titteli LTUV-11, ja täytyy sanoa, että oli kyllä varsinainen ylläri tämä tulos.

Sunnuntaina Hippu voitti nartuissa, ja taipui ROP kisassa kauniille suomalaiselle urokselle, jonka taakse myöskin Fox jäi tänään ollen PU2 varaCACIBilla.
Sohvi toisti omalta osaltaan lauantain tulokset, ja hups, nyt onkin neljästä inttivalion arvoon vaadittavasta CACIBista kasassa :-). Aikamoinen reissu oli, ei voi muuta sanoa! Kiitos seuralaisille, eipähän tarvitse enään astua tuohon maahan ;-)

Saturday :
Hippu - EXC, BB1, CAC, CACIB, BOB -> new LTU CH & LTUW-11. Shortlisted to top 5 at group
Fox (at photo) - EXC, BM1, CAC, CACIB, BOS -> new LTU CH & LTUW-11 & C.I.B!!!
Sohvi - EXC, BB1, CAC, CACIB!!

Sunday :
Hippu - EXC, BB1, CACIB, BOS
Fox - EXC, BM2, resCACIB
Sohvi - EXC, BB1, CAC, CACIB!!- - - - -


Turku INT 23.1.2011
Judge/Tuomari : Silkies : Hanne Laine Jensen, Denmark
Beardies : Manola Poggesi Arnetoli, Italy

Silkeissä mukana oli kaksi kaunotarta, eli Hippu & Tuisku - Sohvi oli edustamassa karvaisempaa osastoa ja aloitti päivän hakemalla ERI/1 ja SA junioriluokasta uusilla näyttelysäännöillä.
Silkitkin starttasivat tähän väliin, Tuisku kävi voittamassa oman luokkansa kera ERI/1, SA Hipun jatkaessa urakkaa heti perään. Valitettavasti juuri ollessani Hipun kanssa kehässä tuli Sohvin vuoro mennä paras narttu kehään, enkä kerennyt itse tyttöä esittämään. Harmitti aivan vietävästi, tuomari kehui Sohvia minulle jo aiemmin kehässä ollessamme niin hienoksi, että olisin halunnut käydä sen itse viemässä. Sohvi ei oikein tahtonut vieraan handlerin kanssa pelittää, ja jännitti itsensä ihme mutkille eikä näyttänyt kovin tyylikkäältä ;-) Täytyy sanoa, että handlerissa ei vikaa ollut, Sohvi vaan nyt tahtoi mamman luokse.
Noo, jatkoimme silkit kunnialla loppuun, ja Hippu kävi hakemassa PN1 sijan itselleen kera CACIBin :-) Tuiskulle ikäänkuin PN5 sija ja varaSERT, kun SERTi meni juuri ohi neljännelle :-)
ROP kisassa Hipulla oli vastansa edesmenneen veljensä Snellmannin (BM Most Wanted, edesmennyt sijoitusuroksemme) poika, joten sukulaisen kanssa pääsi tyttö skabaamaan :-) Lopputuloksena neitokaiselle tyylikkäästi ROP! Ylläoleva kuva on otettu ryhmäkilpailuista, joista ei suurempaa menestystä.

We had 2 silkies, Tuisku & Hippu, and beardie Sohvi at ring today. Sohvi started, and got EXC/1 & SA (new showrules here in Finland). When Sohvi waited her turn to go back to the ring, silkies started. Tuisku got EXC/1 & SA, and immediatly after Tuisku was Hippu's turn. When Hippu was at ring, best female competion at beardie ring started, so I didn't have chance to show Sohvi anymore. I was a little bit upset of that, because judge liked Sohvi much. Well, with a "strange handler" Sohvi didn't want show herself with elegancy anymore, so she didn't look very pretty anymore. Anyway, this wasn't her handlers fault, Sohvi just wanted to come with mama ;-)
At silkies Tuisku got "BB 5" place with resCAC, when CAC went to fourth female. Hippu won BOB & CACIB, very nice way to start year 2011 :-)
Picture have been taken from group rings, we didn't place there.

- - - - -

Kajaani INT 7.1.2011
Judge/Tuomari : Beardies : Johan Andersson, Sweden

Vain Sohvi oli meidän porukasta näyttelemässä itseään, eikä niin kummoisin tuloksin. Tytölle kotiintuomisina Erittäin Hyvä, kaikki oli arvostelussa priimaa mutta koosta taisi jäädä parempi arvosana kiinni allekirjoittaneen käsityksen mukaan? Joskus näin :-)

Only Sohvi was at ring from our pack. Sohvi did Very Good, everything at critic vere excellent, but the main reason for this ribbon was probably the size of our mini-beardie :-D

- - - - -


Sohvi - BALTJW-10 JW-10 Memorylane Steppin Out To Party
(c) Johanna Korpijaakko


Hippu - C.I.B FI & EE & NO CH EEW-09 W-08 JWW-08 W-10 HeW-10 Bombix Moren Miss Miracle
(c) Mai Puttonen

Helsinki Winner & Finnish Winner INT shows 11-12.12.2010
Judge/Tuomari : Silkies, saturday : Passiri Nisalak, sunday : Paul Stanton
Beardies, sunday : Elina Haapaniemi

Ensimmäisenä on sanottava, että WAU MIKÄ VIIKONLOPPU! Lauantaina silkit starttasivat ensimmäisinä, ja tulokset olivat hienoja. Fox haki itselleen PU3 sijoituksen, Tuiskun jatkaessa kisaa. Neidin ensimmäinen avoimen luokan kilpailu päättyi sijoitukseen ERI/4. Valioissa Hippu kilpaili tyylillä, voittaen nartut ja ollen lopulta VSP, ja näin ollen tytön nimeen voi lisätä tittelin HeV-10!
Hippu pääsi edustamaan myös junior handler kisaan jälleen, tällä kertaa Jenna Syvänperän kanssa. Huimasta osallistujamäärästä (yli 40) parivaljakko liiteli aina sijalle 3 saakka vuoden viimeisessä SM osakilpailussa! Tähän väliin on myös pakko mainita, että "luottohandlerimme" Juuli Huuhtanen nappasi loistavasti voiton omalla australianterrierillään, ja pääsi seuraavan päivän SM finaaliin edustamaan. Loistavaa Juuli, kyllä tätä odotettiinkin!

Sunnuntaina silkit jälleen aloittivat päivän. Tänään Fox kiipesi pykälän ylemmäs ollen niukasti PU2 kera varaCACIBin! Tuiskun tilalla kilpaili Carmen valioluokassa, ja tulikin ongelma, että mitä teen, kun minulla on kaksi valionarttua. Luotin Hipun Juulin käsiin itse keskittyessäni Carmeniin, ja se kannatti : Carmen sijoittui valioiden kolmanneksi, ollen lopulta PN4! Hippu veti sitten koko potin kotiin, ja voitti sekä valiot, että koko narttujengin ollen PN1 ja saaden jälleen tittelin, eli V-10! Lopputuloksena tytöllä VSP :-)
Sohvi jatkoi loistavasti alkanutta päivää startaten partiksien junnuluokassa. Tyttö tekikin sen tyylillä, napaten ERInomaisen, luokkavoiton, varaSERTin ja PN2 SIJAN kera JV-10 tittelin häviten vain puolisiskolleen! Aivan loistava suoritus meidän kakara partamonnilta!! Kyllä ei ollut itku kaukana, niin hienosti meni.

Tähän on hyvä lopettaa näyttelyvuosi - kiitos kaikille ystäville ja apukäsille/handlereille, että olette tehneet hienosti vuodesta vielä hienomman! Suurkiitokset Sohvin kasvattajalle Ninalle loistavasta yhteistyöstä, lukuisille junnutytöille meidän koirien hienoista handlauksista ja hienosta käsittelystä, mieluusti annan koiramme jatkossakin teidän käsiinni. Suunnataan uuteen vuoteen iloisin mielin, katsotaan mitä se tuo tullessaan! :-)

WHAT A WEEKEND WE HAD!
Saturday :
Fox - EXC/2, BM3
Tuisku - EXC/4
Hippu - ECX/1, BB1, BOS, CACIB - HeW-10!!

Sunday :
Fox - EXC/1, BM2, resCACIB
Carmen - EXC/3, BB4
Hippu - EXC/1, BB1, BOS, CACIB - FiW-10!!
Sohvi the beardie - EXC/1, resCAC, BB2 - JW-10!!

- - - - -


Tuisku, Tel Quessir Roitelet Huppe allmost 2 years


Jyväskylä INT 14.11.2010
Judge/Tuomari : Vivamaria Soleckyj Szpunar

Silkeissä meiltä oli neljän kopla kisailemassa, eli Fox, Tuisku, Carmen ja Hippu. Ensimmäisenä Fox nappasi uroksissa PU3 sijan kera varaCACIBin. Toisena skabaan lähti Tuisku, joka oli nuorten narttujen ensimmäinen ERInomaisesti, ja sai tämän lisäksi vaaleansinisen ruusukkeen mukaansa, eli varaSERTin. Hippu oli valioden kolmas, ollen paras narttu kisassa myöskin kolmannella pallilla. Carmen pärjäsi ERInomaisesti ilman muita sijoituksia.

Meidän lauma edusti myös hienosti viikonlopun aikana junior handler kisoissa : Lauantaina Sohvi teki JH debyyttinsä Jenna Syvänperän kanssa piirinmestaruus kisassa, ja parivaljakko sijoittui loistavasti neljänneksi! Taimi pääsi pitkästä aikaa myös näyttelyyn mukaan, ja pärjäsi sekin Vilma Viitasalon luotsaamana hienosti, parivaljakon sijoittuen piirinmestaruus kilpailussa viidenneksi!
Sunnuntaina silkkikopla edusti jälleen Sohvin jäädessä kotiin. Kovatasoisessa kilpailussa Taimi & Jenna Syvänperä olivat viidensiä, Hipun taas kilpailessaan luottohandlerinsa Juuli Huuhtasen kanssa raivaten tiensä aina kolmannelle sijalle saakka! Hienosti edustivat myös Anni Eskola & Fox, hekin olivat hienosti 8 parhaan joukossa. Loistavaa tytöt, oli ilo katsoa teidän hienoa työskentelyä koirien kanssa!

Kuvassa vasemmalta / At picture from left : Juuli & Hippu, Anni & Fox, Jenna & Taimi

Fox - EXC/2, BM3, resCACIB
Tuisku - EXC/1, resCAC
Hippu - EXC/3, BB3
Carmen - EXC

At junior handling competion our dogs shined too with their talented handlers :
Saturday :
District championship:
Vilma Viitasalo & Taimi, 5th place and Jenna Syvänperä & Sohvi, 4th place!!
Sunday(over 40 handlers) :
Juuli Huuhtanen & Hippu, 3rd place, Jenna Syvänperä & Taimi 5th place and Anni Eskola & Fox among 8 best!!

- - - - -


Baltic Winner, Latvia 31.10.2010
Judge/Tuomari : ?

Sohvi kävi reissussa kasvattajansa kanssa, ja kotiintuomisina toi vähän hienoa menestystä. Pikku partamonni voitti junioriluokan ja sai tittelin BALTJW-10 nimensä eteen! "Isojen tyttöjen" kisassa eli paras narttu skabassa tytölle siunaantui kolmas sija kera junioriSERTin.
Kiitos Nina Sohvin hyvästä hoidosta!

Sohvi - EXC/1, jCAC, BB 3, BALTJW-10

- - - - -


TopTerrier 30.10.2010
Judge/Tuomari : Karin Bergbom

TopTerrier on kutsukilpailu, johon kutsutaan jokaisen terrierirodun edellisvuoden paras uros ja paras narttu. Sukupuolet kilpailevat omissa sarjoissaan, ja kisa etenee niin, että kehään menee aina 2 koiraa - toinen saa ruusukkeen, joka tarkoittaa että kisa päättyy siihen, ja toinen jatkaa seuraavalle kierrokselle. Lopuksi jäljellä on vain 2, jotka "sijoitetaan".
Hippu(kuvassa oikealla) ei kummemmin kisassa pärjännyt, vaan sai alkajaisiksi lämmintä kättä, mutta Fox yllätti! Fox eteni tasaisesti kierros kierrokselta, voittaen kohdalleen sattuneet parit, kunnes enään oli neljä jäljellä. Foxyn pariksi sattui viimeisellä kierroksella aivan upea norwichinterrieri(mm. Viime vuoden TopTerrier), ja odotetusti Foxyn kisa jäi siihen eikä paikkaa kärkikaksikkoon irronnut - mutta kyllä voi olla tyytyväinen!! Niin hienojen koirien seurasta Fox sijoittui 3/4 sijalle, ja sehän oli jo aikamoista mannaa näyttelypäivän päätteeksi.

- - - - -


Lahti INT 30.10.2010
Judge/Tuomari : Annaliisa Heikkinen

Lahdessa mukanamme oli kolme koiraa, kaikki silkkejä. Fox aloitti päivän olemalla paras uros 1 kera CACIBin ja maininnan, että "hieno koira jonka häntä on aika kierteinen" - johan viime kertaisesta maininnasta on jo aikaa ;-) Seuraavaksi olivat Hippu ja Carmen molemmat valioluokassa - molemmille neideille napsahti ERI, Carmenin sijoittuessa neljänneksi ja Hipun ottaessa voiton kotiin.
Parhaan nartun valinnassa Hippu ja Carmen vaihtoivat viime viikkoise sijoituksensa, eli Carmen PN 4 ja Hippu PN 1. ROP kisassa Fox ja Hippu kisasivat vastakkain, ja Hippu otti pidemmän korren tänään.
Hippu kisasi tänään taas jälleen junior handler kisassa Juuli Huuhtasen kanssa. Hienosta suorituksesta huolimatta he pääsivät "vain" jatkoon ja sijoitukset menivät muille - jota en ihan ymmärrä.. Luottohandlerillemme Juulille taas paljon kiitoksia myös rotukehä avustuksesta, kuten sanottu, vain parasta meidän koirille ;-)
Fox - EXC/1, CACIB, BOS
Hippu - EXV/1, CACIB, BOB!
Carmen - EXC/4, BB 4

- - - - -


Seinäjoki INT 23.10.2010 (35 silkies, 19 beardies)
Judge/Tuomari : Maja Korosec(silkies), Gunilla Skallman (beardies)

Pitkän näyttelytauon jälkeen lähdimme Seinäjoelle neljän koiran kanssa. Aamuinen lumimyrsky yritti selvästi katkaista tiemme, mutta turvallisesti pääsimme perille asti ehjin nahoin.
Partikset ja silkit olivat "yllättäen" jälleen samaan aikaan, joten juoksentelinpa taas sinne ja tänne. Sohvi thö partamonnin kanssa kävimme junioriluokassa pyörähtämässä, tulokseni ERI ja luokkavoitto.
Sitten iski kiire, kun Foxyn vuoro koitti ja Sohvi olisi pitänyt saada parhaan nartun valintaan juoksemaan! Bongasin ystävällisen Siirin, joka suostui viemään Sohvin - siitä jättikiitokset Siirille!
Foxyn kanssa ollessani kehässä, tuli äitini kertomaan, että Sohvi on voittanut nartut ja ollut VSP häviten vain papallensa! Voi jehna, hienoa Soffa!!! Fox riemastui minun iloisuudestani vielä enemmän, ja alkoi esittää kaikki temppuja mitä ikinä osaakaan, paitsi paikallaan seisomista... No, sirkusesityksen jälkeen Fox kuitenkin sai kunniakseen kivuta valioluokan ykköspaikalle, ja myöhemmin vielä paras uros kisan sijalle 1 kera CACIBin!
Piakkoin pääsi Carmen (TQ Lady Luxury, kuvassa yllä) arvosteluun, ja kävikin sellainen juttu, että Carmen voitti avoimen luokan ERI:llä. Hippu kipaisi valioluokassa, sijoittuen siellä toiseksi.
Jälleen Siiri oli pelastava enkeli, ja tuli viemään Hipun PN kisaan kun minä yritin metsästää Carmenin kanssa viimeistä SERTiä. Tuomari oli ilmeisesti mieltynyt meidän sisaruspariin, sillä ensin sijoitti Hipun neljänneksi, Hipun veljentytön kolmanneksi ja jäljellä oli enään Carmen ja valioluokan voittaja. Riemuitsin jo, että "JESH, Carmenista tulee valio!" mutta eihän se siihen sitten jäänytkään : Cartsa meni ja VOITTI nartut ja pääsi kisaamaan Foxya vastaan ROP kehään!!! Kyllä pääsi itku ilosta, ja kyynelehtien riemusta jatkoimme suoraan ROP kisaan. Parin kierroksen jälkeen punakeltainen ruusuke ojennettiin Carmenille, ja näin tuli menolippu ryhmäkilpailuihin neidille!! WHAT A DAY!!

Fox - EXC/1, CACIB, BOS
Hippu - EXC/2, BB4
Carmen(on the picture) - EXC/1, CACIB, CAC-> Finnish Champion! and BOB!!
Sohvi - EXC/1, CAC, BOS!!

- - - - -

Helsinki, Silky terrier speciality 29.8.2010
Judge/Tuomari : Siv Jernhake
Kehässä meillä oli Fox, Tuisku, Miisa (TQ Reine De Beaute), Carmen (TQ Lady Luxury) sekä Hippu, joten kiirettä piti. Fox voitti valioluokan urokset ERInomaisella, sijoittuen paras uros kisassa lopulta toiseksi. Tuisku ja Miisa korkkasivat nuorten luokan nartut, molemmille tänään punainen nauha Tuiskun ollessa kolmas ja Miisan neljäs.
Seuraavana avoimeen luokkaan lähti Carmen, joka päätti ettei teltan sisällä oleva pöytä plus tuomari ollut hyvä asia ja väisteli näin ollen. Neiti sai kuitenkin ERIn, voittaen luokkansa! Hippu kävi pyörähtämässä valioluokassa, ja nappasi suuresta narttulaumasta voiton ERInomaisen kera! Paras narttu skabaan tuli pieni ongelma, kun Carmen joutui sellaisen handlerin käsiin, jonka kanssa ei tahtonut mennä ollenkaan vaikka oli tuttu ihminen - kuitenkin Carmen pääsi viiden parhaan joukkoon, Hipun ottaessa VOITON!! Carmenille napsahti myös toinen SERTi muiden ollessa valioita! ROP kisassa Hippu veti jälleen pidemmän korren, ja uusi viime vuotisen erikoisnäyttelyn voittonsa!! WAU mikä paluu kehiin!

Fox - EXC/1, BM 2
Tuisku - VG/3
Miisa - VG/4
Carmen - EXC/1, CAC, "BB 5"
Hippu - EXC/1, BOB!! Hippu made it again (she was BOB at last speciality too)

- - - - -


Tervakoski INT 28.8.2010
Judge/Tuomari : Charlotta Sandberg
Ainoastaan Sohvi thö partamonni pääsi kehään silkkien levätessä kotona seuraavan päivän erikoisnäyttelyä varten. Sohvi kilpaili junioriluokassa, voittaen sen ERInomaisella. Lopuksi pikku tyttö sijoittui isojen ladyjen kisassa eli parhaan nartun valinnassa kolmanneksi ohi useiden valmiiden ja valioiden! VaraSERTi tarttui myös mukaamme tämän päivän skaboista.

Sohvi the beardie - EXC/1, BB 3, resCAC!

- - - -


Ristiina all-breed 31.7.2010
Judge/Tuomari : Veli-Pekka Kumpumäki
Kehässä olivat Tuisku, Fox sekä juuri äitiyslomalta palannut Hippu. Fox haki urosten voiton, Hipun voittaessa nartut. Tuisku sijoittui paras narttu kisassa sijalle 3. saaden varaSERTin! ROP kehässä Hippu vei pidemmän korren, Foxyn tyytyessä VSP:hen. Ryhmäkilpailuissa Hippu valittiin vielä jatkoon.

Fox - BOS
Tuisku - BB 3, resCAC
Hippu - BOB, shortlisted at group! Hippu made great come back after giving birth.

- - - - -

Mäntsälä all-breed 18.7.2010
Judge/Tuomari : Rony Doedjins
Mukanani oli Fox, ja pitkän tauon jälkeen tämän sisko Carmen, sekä petit brabancon Chequers ja griffon bruxellois Macy. Silkit aloittivat päivän, Fox sijoittuen paras uros kisassa toiseksi, ja Carmenin ollessa avointen narttujen toinen erinomaisella, ja lopuksi PN 3. Silkkien jälkeen oli griffonien vuoro, kehä jatkui Macyn ollessa PN 2, ja Chequers haki itselleen ROPin valtavassa kuumuudessa.

Fox - BM 2
Carmen( TQ Lady Luxury ) - BB 3


- - - - -


Oulu Beardie Speciality 10.7.2010
Judge/Tuomari : Brenda White
Sohvi pääsi esille junioriluokkaan, ja vallan hienosti pääsikin! Yhdeksästä junioriluokan nartusta pikku Soffa nouti itselleen ERIn sijoittuen toiseksi, häviten vain itseään valtavasti vanhemmalle koiralle! Hienoa pikku Soffi.
Kiitos koko Memorylanelaisille ihanasta päivästä, ja Ninalle kiitokset superista reissusta :-)

Sohvi - EXC/2 from 9 bitches


- - - - -


Hippu sai yhden pennun 16.6.2010
Hippu synnytti yhden valtavan urospennun pitkien ponnistelujen seurauksena myöhään keskiviikkona. Pentu oli jo syntyessään hyvin määrätietoinen pikku poika.


- - - - -

Tuuri all-breed 12.6.2010
Judge/Tuomari : beardies : Elina Haapaniemi, silkies : Marjatta Pylvänäinen-Suorsa
Mukanani oli jälleen Tuisku, Fox ja Sohvi. Sohvi aloitti päivän hakemalla junioriluokasta EHn aivan loistavalla arvostelulla. Tuomari kehui Sohvia antaessaan nauhan, ja kertoi, että pään keskeneräisyys on syy erittäin hyvään, ja lisäsi vielä "jos vielä voisin, niin antaisin tälle KAKSI KP:ta" (vanhoissa näyttelysäännöissä lupaavalle junioriluokan koiralle pystyi antamaan kunniapalkinnon). Arvostelun lopussakin lukee "erittäin laadukas ja lupaava" ;-)
Sohvin jälkeen Fox kävi hakemassa itselleen paras uros kisassa toisen sijan, ja Tuisku nouti kolmannen SERTinsä ollen VSP! Hieno päivä kaikenkaikkiaan.

Fox - BM 2
Tuisku - BB 1, CAC, BOS
Sohvi - VG 1 with fantastic critic


- - - - -


Safia sai yhden pennun 11.6.2010
Safialle syntyi yksi narttu pentu. Pentu oli jo syntyessään hyvin tomera ja tempperamenttinen tapaus.
Pennulle on rakastava omistaja valmiina.


- - - - -

Estonia Winner 2010, Tallin
Judge/Tuomari : beardies : Paul Lawless, Silkies : ?
Fergien jälkeen Fox pyörähti kehässä, saaden SERTin, CACIBin ja ollen VSP - näin ollen Fox sai tittelit EE MVA ja EEW-10! Tuisku näyttäytyi nartuissa ollen paras narttu 3 ilman sen kummempia lisukkeita.

Seuraavana päivänä Sohvi kävi korkkaamassa junioriluokan, saaden ERIn ja ollen junnuluokan toinen.

Fox - BM 1, CAC, CACIB, BOS -> EE CH, EEW-10!
Tuisku - BB 3
Sohvi - EXC/2


- - - - -

Joensuu all-breed 29.5 & Joensuu INT 30.5.2010
Judge/Tuomari : Alison Cowin (sat) & Stefan Sinko (sun)
Mukanamme näyttelyssä oli kaksi tähtöstä, Fox ja Tuisku meinaan. Fox korkkasi lauantain ollen paras uros, ja Tuisku yllätti erittäin iloisesti voittamalla nartut ja saaden SERTin!! Fox haki pidemmän korren ROP skabassa, ja myöhemmin ryhmäkilpailuissa pääsi vielä jatkoon.

Sunnuntaina Tuiskun ja Foxin lisäksi mukaan pääsi pitkästä aikaa Taimi, vuoden näyttelytauon jälkeen. Sää ei suosinut meitä, vaan juuri ennen silkkien alkua alkoi kamala ja jäätävä kaatosade.. Säästä huolimatta Fox haki jälleen paras uros sijan itselleen saaden CACIBin, eivätkä tytöt vetäneet sen huonommin! Nuorissa nartuissa Tuisku haki ERIn kera paras narttu 4 sijoituksen saaden toisen SERTinsä! Taimi kipaisi valioluokan kautta narttujen voittoon ottaen CACIBin vastaan pitkän tauon jälkeen.
Fox oli ROP, ja Taimi VSP - iltapäivällä Fox valittiin ryhmäkilpailuissa jatkoon.

Saturday :
Fox - BM 1, BOB, shortlisted at group
Tuisku - BB 1, CAC, BOS

Sunday :
Fox - BM 1, CACIB, BOB, shortlisted at group
Tuisku - BB 4, CAC
Taimi - BB 1, CACIB, BOS


- - - - -


Vuoden Agilitysilkki Taimi


Vuoden Pentu Tuisku


Vuoden Silkkiterrieri 2, VSP-silkki Fox


Vuoden Silkkiterrieri 1, ROP-silkki Hippu.


VUODEN SILKKITERRIERI 2009 KILPAILU

Meidän koirista kilpailuun osallistui muutama, ja tulokset olivat aivan huikeita! Tässä lisää niistä:

Taimi - Vuoden Agility silkki
Tuisku - Vuoden Pentu (5 tulosta)
Foxy - Vuoden Silkkiterrieri 2. , VSP-silkki!! (5 tulosta)
Hippu - Vuoden Silkkiterrieri 1. , ROP-silkki!! (5 tulosta)

Yllä voittajista kuvat. Palkinnot vuoden silkeille jaettiin 24.4.10 Silkkigaalassa, johon emme itse tosin päässeet paikalle.
Pakko lisätä, että : Kyllä nyt on ylpeä ja onnellinen olo!

Lahti INT 25.4.2010 (16 silkies)
Judge/Tuomari : Veli-Pekka Kumpumäki
Hippu, Tuisku(kuva yllä), Safia (BM Make My Day) ja Foxy olivat kehässä. Fox nappasi urosten voiton kera CACIBin, ja narttujen päästessä vuoroon Tuisku aloitti meidän koirista. Neljän koiran junioriluokassa Tuisku sijoittui ERInomaisella luokan toiseksi huippuhienolla arvostelulla edesmenneen Snellmannimme tyttären viedessä voiton. Seuraavaksi kehään pääsivät Riikka ja Safia, ja pari teki hienon suorituksen saaden ERInomaisen, ja hekin sijoittuen luokkansa toisiksi! Hippu voitti valionartut, ja parhaan nartun valinnassa neiti kipusi ykköspaikalle, Safian suoriutuessa PN3 sijalle kera varaSERTin!! Hienoa Riikka & Safia! Rotunsa paras kisassa Hippu veti vuorostaan potin itselleen, Foxyn ollessa VSP.
Ryhmäkilpailuissa Hippu pääsi vielä kovatasoisessa porukassa seitsemän parhaan joukkoon! Tästä on hyvä jäädä äitiyslomalle :-)
- - -
Fox - BM 1, CACIB, BOS
Tuisku - EXC/2 ( from 4 juniors )
Safia - EXC/2 , BB 3, resCAC!
Hippu - BB 1, CACIB, BOB, among 7 best at group ring!
PLANNED LITTER

Lue lisää pentusivulta!
- - -
Read more from puppypage!PLANNED LITTER

Lue lisää pentusivulta!
- - -
Read more from puppypage!Helsinki Puppyshow 28.3.2010 (3 beardies)
Judge/Tuomari : Päivi Eerola
Laumamme partacollie Sohvi aloitti näyttelyuransa reilu viikko sen jälkeen, kun 7 kk tuli neidille ikää - eikä ihan huonosti aloittanutkaan! Sohvi sai tuomarilta paljon kehuja ja hienon arvostelun, ollen lopulta ROP pentu! Mahtavaa pikkutyttö Soffi!
- - -
Our beardie Sohvi started her showcareer - in a very good way I think! Her result was BOB puppy and her critic was just so nice to read!

Tampere INT 21.3.2010 (25 silkies)
Judge/Tuomari : Cathy Delmar, Ireland
Mukaan pääsivät Tuisku(alempi kuva), Hippu(ylin kuva) ja Fox. Fox aloitti päivän hakien paras uros kilpailussa sijan 2, kera CACIBin. Tuisku jatkoi hienoa alkua ollen junioriluokan narttujen toinen ERInomaisella (5 koiraa), ja saaden jälleen humoristisia kommentteja tuomarilta arvosteluunsa ja suullisesti (esim. "She's so full of herself"), ja se aina jaksaa piristää. Pikku Tuisku käyttäytyi myös hienosti.
Hippu liiti kehässä kuin lentokone, ja veti niin tunteella koko rumban! PN 1 & CACIB lopputuloksena Hipulle, ja kaupan päälle vielä ROP! Ryhmäkilpailuissa Hippu loisti, mutta ilman sen kummempaa menestystä.
- - -
Fox - BM 2, CACIB
Tuisku - EXC/2 from 5 junior bitches
Hippu - BB 1, CACIB, BOB

Turku INT 26.1.2010 (18 silkies)
Judge/Tuomari : Alexey Belkin, Russia
Kehässä tällä kertaa Fox, Tuisku ja Hippu. Foxylla(molemmissa kuvissa yllä) oli ensimmäinen mahdollisuus valioitua, ja poikahan teki sen! Paras uros kera SERTin ja CACIBin, wow! Tuisku käyttäytyi loistavasti junioriluokassa, eikä tietoakaan mistään arkuudesta - neidille jälleen erinomainen, ja isossa junioriluokassa neiti sijoittui kolmanneksi hienosti. Hippu liiteli valioluokan voittoon, ja lopulta PN1 sijalle kera CACIBin! ROP kehässä oli jälleen siis meidän elukat vastakkain, ja tällä kertaa Fox vei pidemmän korran ollen ROP, ja Hippu VSP. Kiitos Juuli Hipun handlauksesta ROP kehässä!
Hippu ja Juuli Huuhtanen näyttäytyivät taas junior handler kehässä, ja pokkasivat tällä kertaa Piirinmestaruus kisassa 1. sijan! SM-osakilpailussa parivaljakko suoriutui vielä hienosti kolmanneksi. Taimikin pääsi kilpailemaan Jenny Laulajan kanssa, ja yli neljästäkymmenestä parivaljakko pääsikin kymmenen parhaan joukkoon!
- - -
Fox (at both photos), and his first chance to get FI CH Title - And HE GOT IT! Best male 1, CAC and CACIB(. Tuisku again at big junior class, today her result was EXCellent and third at her class - very nice from 6 bitches, I think! Hippu won champion class, and best female competion with CACIB. At BOB ring Juuli handled Hippu beautyfully, and she was BOS when Fox took BOB!
Kajaani INT 9-10.1.2010 (18 silkies)
Judge/Tuomari : Brigita Kremser
Pienen tauon jälkeen matkasimme Kajaaniin asti kärsimään kylmyydestä. Tulokset olivat kivoja, Fox nuortenluokasta paras uros 3 sijalle kera varaSERTin. Tuisku kisasi pitkästä aikaa junioriluokassa, eikä tykännyt hallista alkuunkaan. Siitä huolimatta esiintyminen parani loppua kohden, ja tuomarin mielestä Tuisku oli ERInomainen tänään - kaiken lisäksi vielä ROP juniori! Hippu(kuvassa) kävi valioluokassa pyörähtämässä, tuloksin PN 2 ja varaCACIB.
Hippu kilpaili junior handlerissa myös molempina päivinä taitavan nuoren Juuli Huuhtasen kanssa. Ensimmäisenä päivänä pari oli hienosti vanhempien sarjan 2. ja sunnuntainakin vielä 5. ! Loistavaa tytöt!
- - -
Kajaani was very first show of the year, and very cold one too. Fox got best male 3 place with res.CAC, Tuisku competed at junior females, winning finally class with EXCellent and being Royal Canin BOB junior! Very nice little TuiTui! Hippu took best female 2 with res.CACIB.
JUNIOR HANDLER SUOMEN MESTARUUS FINAALI 12.12.2009
Meidän rakas luottohandlerimme ja hyvä ystävämme Jenna Syvänperä kilpaili Hipun kanssa Heinäkuisessa Kokkolan näyttelyssä voittaen SM-osakilpailun silloin. Kutsu SM-finaaliin saapui jokunen aika ennen itse kilpailua, ja Hipun ja Jennan hieno menestys ei päättynytkään pelkästään Kokkolaan, ja sitä ennen koettuun hienoon ja voittoisaan Norjan reissuun : Parivaljakko suoritti kilpailun niin tyylillä ja taidolla, että "mammalla" kihosi oikein tippa linssiin kisaa katsellessa. Erittäin osaava ja ammattitaitoinen tuomari Radek Blazo valitsi parin ensin 15 parhaan, ja sen jälkeen vielä 5 parhaan joukkoon!! Tässä vaiheessa ei allekirjoittanut pysynyt enää penkissä, saatika sitten, kun Jenna palkittiin Suomenmestaruusfinaalin sijalla neljä!!! Aivan upea suoritus Jenna, onnea vielä hirveästi tätäkin kautta!!
Finnish Winner show, INT 12.12.2009 (33 silkies)
Judge/Tuomari : Petru Muntean, Romania
Paikalla oli paljon silkkejä tuomarinmuutoksesta huolimatta. Fox ja Hippu olivat jälleen näytillä, tällä kertaa Foxin hakiessa Paras uros 4 sija kera varaSERTin ja varaCACIBin. Hippu nouti itselleen paras narttu 3 tilan ilman sen kummempia ruusukkeita.
- - -
Fox got BM 4 with resCAC and resCACIB, Hippu took a best bitch 3. with no rosettes this time.
Turku INT 28.11.2009 (12 silkies)
Judge/Tuomari : Diane Jolly, Australia
Jälleen kerran Hippu ja Fox kehässä : Fox nouti itsellensä Paras uros 3 sijan kera varaSERTin ja varaCACIBin, kun Hippu kävi pokkaamassa VSP tilan CACIBilla varustettuna.
- - -
Fox flyed his way to Best male 3. with resCAC and resCACIB. Hippu took BOS with CACIB this time.
Uusi Kansainvälinen muotovalio! New C.I.B!

Jyväskylä INT 21.11.2009 (25 silkies)
Judge/Tuomari : Dodo Sandalh, Sweden
Meillä oli kerrassaan mahtava päivä! Hippu ja Fox olivat jälleen esillä, ja tämä kaksikko jätti kirjaimellisesti jälleen puhtaan pöydän taakseen. Fox voitti urokset saaden CACIBin ja SERTin, jonka jälkeen Hippu kävi nappaamassa vielä narttujen voiton kera CACIBin. ROP kehässä olivat nämä kaksi siis taas vastakkain, ja tällä kertaa pikkupoika Fox nappasi pidemmän korren ollen ROP, kun Hipun oli tyytyminen VSP tilaan.
Tämän CACIBin johdosta Hipun tittelirivi karttui yhdellä, ja neiti on nyt KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO!! Ja ikää kertynyt 2 vuotta ja 5 kuukautta.. Neidin tittelirivi kuuluukin nyt C.I.B* FIN MVA EE MVA NO MVA EEV-09 JMV-09 V-09
- - -
Hippu and Fox were again entered, ja this time this couple totally cleaned the table! Fox won males with CAC and CACIB, little bit later Hippu did same!! So, again, both our dogs at the BOB ring. This time Fox impressed judge a little bit more, so he won BOB when Hippu were BOS.
After this CACIB, Hippu got one new title : INTERNATIONAL CHAMPION!! What a job I think, and after all, she is only 2years and 5 months.. Now Hippu's titles are C.I.B* FI CH EE CH NO CH EEW-09 JWJ-09 W-09
Tel Quessir R-pennut 1-vuotta 21.11!
Oikein suuret onnittelut koko tyttökatraalle syntymäpäivänä!Tuulos 25.10.2009 (10 silkies)
Judge/Tuomari : Matti Luoso
Fox, Tuisku(TQ Roitelet Huppe) ja Carmen (TQ Lady Luxury) olivat tällä kertaa näytillä, keskinkertaisin tuloksin. Fox haki urosten ykköspaikan kera SERTin (ja oli myöhemmin VSP), mutta tytöt eivät pärjänneet niinkään hyvin. Molemmat ujostelivat isoa tuomarisetää ja aivan hirveää pölyistä, pimeää ja erittäin pahasti kaikuvaa parkkihallia, eivätkä osanneet rentoutua näin ollen : Tuiskulle junioriluokasta Erittäin hyvä, Carmenille nuorten luokasta Hyvä.
- - -
Fox, Tuisku and Carmen were showing this time. Fox got BOS with CACIB, girls were very shy at this horrible parking hall. Tuisku got very good, and Carmen good this time.
Seinäjoki INT 24.10.2009 (12 silkies)
Judge/Tuomari : Marjo Nygård, Finland
Hippu ja Fox kävivät esiintymässä Seinäjoella, yhdessä vuoden viimeisimmistä näyttelyistä. Fox haki nuorten luokasta pelkän Erinomaisen sijoittumatta mitenkään erikoisemmin paras uros kilpailussa. Hippu esiintyi valioluokassa, voittaen luokkansa ja sijoittuen paras narttu kilpailussa toiseksi kera varaCACIBin.
- - -
Fox got only EXCELLENT being 2nd in his class - Hippu did a little bit better and took win of champion class. Her finall placement were best bitch 2. with resCACIB


Snellman 12.5.2007 - 26.9.2009

Meitä on kohdannut suuri menetys. Rakas pikkupoikamme Snellman (FIN MVA Bombix Moren Most Wanted, om. kennel Tel Quessir ja Reija Telkkälä) menehtyi aivan yhtäkkiä nopeasta hoidosta ja taistelusta huolimatta. Haluamme kiittää kaikkia ystäviä tuestanne, ja eläinlääkäri Markus Kiiliä Snellmannin hyvästä hoidosta. Snellman, olet aina muistoissamme.


Tervakoski INT 30.8.2009 (13 silkies)
Judge : Eva Letackova
Hippu and Fox from our pack again on the move. In short way, Fox won males again, got CACIB and CAC, being BOS finally. Hippu best female 2 with resCACIB.
Our Taimi were at junior handling ring with Susanna Gourine - they placed 5th!
Silky terrier speciality 29.8.2009 (29 silkies)
Judge : Päivi Eerola, Finland
Fox were at intermediate class, and because of his tail he got only VG. From Hippu we wished for a little bit better result and our wishes truly camed true : she won champion class, best female class and everything being even BOB ! What a girl. Silkyterrier club had a best movements, best head, best coat, best tail and best character. Mrs. Päivi Eerola gived tittle "Best Movements" and "Best coat" to our Hippu girl!!
In BIS ring later, Hippu was so suprising. She showed herself so wonderfully what she ever could, and BIS judge picked her among 4 best! Finally, our showgirl walked her way to BEST IN SHOW 2 place!!! That was just so unbelievable..
Heinola 23.8.2009 (14 silkies)
Judge : Peter Fodstad, Norway
Tuisku, Hippu and Fox from our pack were at ring. Tuisku's acting was horrible, she just jumped and runned accross the ring - I was so on shame.. She got VG from her first junior class competion (age 9 months 2 days). Fox won males, and Hippu again females. So, on the BOB ring Fox took better place this time being BOB, and Hippu again BOS. Thank you Jenna again!Honkajoki 9.8.2009 (7 silkies)
Judge : Lesley Chalmers, New-Zealand
Tuisku, Carmen(Tel Quessir Lady Luxury), Hippu and Fox were on the road again, and results were very nice : again. From Tuisku our judge Mrs. Chalmers said "I love the way she held her head", and she was BOB puppy. Fox were best male with CAC, Carmen got EXC from junior class and Hippu won champion class. Best female ring Hippu won, and Carmen placed to 2nd, getting her very first CAC !! Wonderfull our little Carmen! Fox were BOB, and Hippu BOS finally. Thank you Jenna Syvänperä again from all help.
Pori INT 1.8.2009 (12 silkies)
Judge : Doris Cozart, USA
Tuisku, Hippu and Fox were showing themselves again, and this time results were a little bit nicer than last time : Tuisku were BOBpuppy with very nice critic ("full of her self", "my pleasure, please believe me"). Fox won males, got CACIB and CAC. Hippu charmed judge again, and at the BOB ring there was both of our dogs. At this time judge liked more about our little princess, and gaved red-yellow BOB roset to Mrs. Tina Heinonen, who handled Hippu, when I was at the end of Fox's leash.
When group rings started, started rain again too. Thank god Hippu was allmost dry still when we runned to to big ring. Judge Dubravka Reicher placed Hippu to GROUP 4th!


Mikkeli INT 25.7.2009 (18 silkies)
Judge : Monica Blaha, Austria
Saana travelled to Mikkeli with Hippu and Fox. Judge said about Fox that his tail is too bad, and he needs more time to be finished, so at this time he got only VG. Hippu charmed the judge perfectly, and flyed her way to big rings again being BOB. At finals judge picked her among the 8 best terriers.
Our both dogs were at junior handling ring too, Fox with Doris Mikkonen, his biggest fan, and Hippu with Susanna Gourine. Both girls did very good job, and judge awarded them : Doris were 5th, and Susanna 2nd !
Oulu INT 19.7.2009 (17 silkies)
Judge : Steven Seymor
At another INT show we had judge from Australia, and I was really intrested to know what he would like about our dogs. Fox were at intermediate class, and he copied his yesterdays results : best male, CAC and CACIB. Hippu did same, and at BOB ring were both of my dogs. Fox get BOB again to himself, and that was totally what I wished for. We had an interesting conversation with judge after ring, and then we just waited for big ring.
Foxy boy moved his head held high, and stand like a statue - judge Andrew Brace picked him among 10 best, and Fox really copied yesterday - AGAIN BEST IN GROUP 2. !! What a day, what a weekend!! Just fantastic.
Oulu INT 18.7.2009 (19 silkies)
Judge : Andrew Brace
We travelled to Oulu with Hippu and Fox, and the day begin very promisly. Fox won males, got CACIB and CAC, and little bit later Hippu were best bitch 2 with resCACIB. Judge put Fox to BOB, and he asked if he could take photos from our boy. Hippu's and Fox's critics were fabulous!
At groups judge Kevin Brown picked Fox among 10 best, but that was just a start. Fox showed himself to BEST IN GROUP 2.!!! I was like in heaven. Our little curlytail boy (look at those movements, photo)
Fox & Hippu


Tuisku

Laukaa All-Breeds 11.7.2009 (9 silkies)
Judge : Michael Gavin
Tuisku, Fox and Hippu were entered again, and this time day was made for us. Tuisku got lovely critic and BOB puppy, Fox were best male with another CAC and fantastic critic too. Hippu picked everything home being BOB, when Fox were BOS. Pictures up.


Kokkola INT 4-5.7.2009 (16 silkies)
Judge : Marjatta Pylvänäinen-Suorsa
Tuisku, Fox and Hippu were competeing at Kokkola from ours. Weather was like horror, so cold and there were raining too..
Tuisku were BOS puppy, Fox showed himself to best male four, so he got CAC again and were Royal Canin BOB junior too. Hippu were best female four. At finally group rings started : i handled Timi at BIS veteran ring, and we placed SECOND! At same time were BIS junior competion, were Jenna Syvänperä handled Fox - couple got among best 20 from about 60 juniors, but that wasn't only joy from that ring : Fox were BIS 2 JUNIOR!!! Thank you Jenna!!
We slept at the tent with Jenna, Hippu and Taimi, because at sunday there were junior handler competion, ticket to Finnish championship final for BIS junior handler. Jenna competed with Hippu(at the photo), and couple really did it! They won BIS junior handler, so you all can see Jenna at Finnish championship final in Finnish winner show december! Congrats our favourite girl!
© Syvänperä

Trondheim INT, Norway INT 28-29.6.2009 (7 silkies)
Judge : Andreas Schemel
Jenna travelled with Hippu to Norway, and they send us fabulous news! Hippu were BOB, got CACIB and CAC and now she is Champion of Norway! In groups judge picked her up to among 6 best.
Jenna competed at junior handling too with Hippu, and this super couple were best at this competion too. What a trip.
Rovaniemi INT 20-21.6.2009 (14 silkies)
Judge : Johan Juslin
That show defenitely wasn't ours, heh. In junior males Fox get EXC and later he was best male 2 with CAC. Snellman were at champion class and got only very good. Champion class females were our Hippu and Taimi, both got EXC and judge placed them to 3. and 4. . I get permission to handle Timi (Curiosity Luxury Of Silk) at group ring, and under Petru Muntean's eyes Timi placed himself to third! Thank you Pia.
Our lovely friend Jenna Syvänperä competed at junior handling with Taimi on both days. At saturday judge Tiina Taulos put that couple to BEST IN SHOW JUNIOR HANDLER, and sunday judge from Belgia put they to BEST IN SHOW JUNIOR HANDLER 2! Million congrats Jenna! (At the photo)
Eesti Winner Show, Tallinn 6.6.2009 (14 silkies)
Judge : Zvi , Israel
Saana was travelling with whew friends. Three dogs were from us, our Tuisku in puppyclass, Fox at intermediate and Hippu at open class. Tuisku were BOB from 2 puppys, Fox get best male 3 and CAC. Hippu was flying in the ring, and she was so full of herself and energy. Judge really liked about Hippu, and put her to Best female with CAC, CACIB and EEW-09 title! Finally at the BOB -ring she won. We were just so happy. Millions thanks to our dear friend Jarmo Hilpinen, who handled Hippu so beautifully!!.


Mänttä All Breeds 31.5.2009 (12 silkies)
Judge : Ritva Raita, Finland
Snellman was hunting his last CAC to get himself to FIN CH. Hippu was showing too, and Tarja's sister's veteran Lilli. Snellman get it all, and was BOS with CAC, and now he is FINNISH CHAMPION! Hippu was BB-2 and Lilli BOB veteran. Weather was so hot (31 degrees warm in shadow!), so we went to home as fast as we can.


Hamina All Breeds 16.5.2009 (3 silkies)
Judge : Päivi Eerola, Finland
Hamina was first show, where Hippu could get the tittle FINNISH CHAMPION, because Hippu had the magic 2 year birthday at 12.5. And then, after 26 CAC's Hippu finally get that tittle! She was BOB, and little Fox made himself to BOS. At group rings judge Marja Talvitie picked Hippu to among 7 best terriers!


Agilitycompetion Jyväskylä 10.5.2009
Taimi had two starts at sunday. From first track we get discualifiled. From second Taimi get one mistake, and for that a little bit too much time.


Kannus Puppyshow 9.5.2009 (2 silkies)
Judge : Markku Kipinä, Finland
Tuisku were at her first show. We drove with Saana's sister Reija to Kannus with 2 placed sport mercedes, and if we had know, what is going to happen, we maybe have chose a little bit different car.. At first, Tuisku was BOB with very nice critic. Then we went to shopping, and after midday we camed back to group rings. Tuisku showed herself so beautifully even weather was very rainy. Finally, she was BEST IN GROUP!! We laughed that Tuisku made "Hippus" from last weekend. At BIS we had same judge, Markku Kipinä, and from 10 puppys Tuisku was BIS3! So, there was : sport mercedes, me, Reija, Tuisku, cage to Tuisku, and from our wins, 30 kilograms dogfood.. Packing up was a little bit hard, but finally we made it :-)


Äänekoski 2.5.2009 (2 silkies)
Judge : Veli-Pekka Kumpumäki, Finland
At Äänekoski show there were only 2 silkies : Fox and Hippu. At the end of the day, Fox was BOS and Hippu BOB. At groupring, Hippu did something awesome : She was BEST IN GROUP! Judge Mrs. Kumpumäki said to me "She really did her best" and I totally agreed. Hippu looked just so wonderfull, and at the best in show ring she was number 3.


Lahti INT 26.4.2009 (14 silkies)
Judge : Carl-Gunnar Stafberg
Hippu, Fox and Ville was at ring today. Fox went to Best male 3 wit CAC, Ville were best male 4. Hippu did it again, and was BOB with CACIB. Saana were handler again at breedersgroups where Curiosity were BIS2, congrats Tina and Pia! Thanks you Jenna Syvänperä for handling Ville, and Laura Pyykkö for taking Hippu to breed judging! At the foto, Saana with BOS Curiosity Royal Luxury and Pia with BOB Hippu.

Vaasa INT 25.4.2009 (23 silkies)
Judge : Blid Benny, Sweden
From our dogs Hippu and Fox were showing themselves at Vaasa. Hippu was EXC/2 at intermediate class, and Fox did same at junior class. Saana handled also Fanny (Curiosity Flying Beauty) at champion class, and Fanny made up being BOB! At BIS veteran ring Saana handled Lilly silky, and Lilly was among best 7 veterans. Finally was BIS breeder, and Curiosity breedersgroup was BIS4, congrat Tina and Pia!


Tampere INT 14.3.2009 (18 silkies)
Judge : Kresten Scheel
At the Tampere INT show were three our dogs : Hippu, Fox and Safia. First Fox was Best male 1 and got CAC! Then Safia was EXC/3 at intermediate class, and finally Hippu won the whole breed being BOB with CACIB and CAC! Special thansk to Jenna Kovalainen, who handled Hippu so beutifully at BOB ring.

Keuruu 7.2.2009 (8 silkies)
Judge : Pirjo Hjelm, Finland
There were Hippu, Fox and Carmen (Tel Quessir Lady Luxury) in the ring from our dogs. First Fox was Best male 1 and got CAC, then Carmen won junior class. Hippu was Best bitch 2 and got CAC. Finally Fox was BOS, and everyone's critics were so great, that we can be so proud of them.


Turku Int 24.1.2009 (14 silkies)
Judge : Cristian Vantu, Romania
Hippu, Safia and Fox were at the ring, and results were great. Fox was Best male 4 with CAC and judge said : "He has best definitely best movements". Wow. Then was Hippu's turn, and she charmed judge. So, Hippu(in the photo) was finally BOB with CACIB, and CAC. Safia went well too, EXC/3 and "best bitch 5". What a day!Juva 17.1.2009 (5 silkies)
Judge : Markku Kipinä, Finland
In the Juva show was Fox's and Velma's (Tel Quessir Lier Curiosity) turn to show themselves. Velma was the best junior female, and Fox (in the photo) got it all being BOB with CAC !!

Kajaani Int 7.1.2009 (12 silkies)
Judge : Branislav Rajic
In the ring was Hippu, and I handled lovely Timi too. Judge put Hippu
to second in the best bitch competion, and gived her CAC and resCACIB !
Timi went well too, and was BOS & BOB-veteran.


Agility competion, Hyvinkää 3.1.2009
Taimi were competing, and results were nice. Taimi's normal very fast
speed was gone, because she had seasons started just before. But still,
from the first start she get 10 points, and placed to place 15 about.
From second start she didn't get any points, and we placed to 3. out of
50 competiors!!


Finnish Winner Show 13.12.08 (25 silkies)
Judge : Kirsti Lummelampi, Finland
We had very succesfull day! Fox were at junior class EXC/2, and judge
said to me, that the reason why Fox didn't win the class, was the curly
tail - again. But it doesn't matter, Hippu went so well : first she won the
intermediate class with EXC, little bit after that was the best bitch ring
and judge looked all the bitches. Finally she put Hippu to the first in line
and then she organized the rest of females. We moved a little bit, and then
our judge put Hippu to win!!! So our lovely Hippu got again CAC, CACIB and the
title W-08 too! I can't be much more proud.
Soon Hippu were BOS and Fox's lovely daddy Timi were BOB.
At the CUriosity breeders class we were BIS 4 ! Congrats Tina and Pia.

Jyväskylä INT 22.11.08 (29 silkies)
Judge : Wim Wellens, Netherlands
Fox (junior class) - EXC/1, BOS-junior
Hippu (intermediate class) - Best bitch 2, CAC, CACIB!
Taimi (champion class) - EXc

Manta gave birth 21.11.2008. 4 lovely girls saw the sun light in
the midday, read more about Manta's puppypage :-)Nordic Winner, Denmark 9.11.08 (12 silkies)
Judge :
Hippu (intermediate class) - Best bitch 2, CACIB!

Seinäjoki INT 25.10.08 (20 silkies)
Judge : Gerard Cox, Ireland
Hippu (intermediate class) - EXC/1
Taimi (champion class) - EXC/4
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 1!
And because of this win, they get placed at Breeder Of The Year
(all breeds) competion to second place! CONGRATULATIONS TINA AND PIA!

Hämeenlinna groupshow 10.10.08 (10 silkies)
Judge : Marja Talvitie, Finland
Taimi (champion class) - BOB
Judge thought that Fox was a very good because of his tail :-)

Eckerö INT 28.9.08 (5 silkies)
Judge : Britta Roos-Börjeson, Sweden
Tel Quessir Light Of Luxury - BOB-puppySilkyterrier Speciality 30.8.08 (? silkies)
Judge :
Safia (junior class) - EXC/3 - at the photo
Hippu (junior class) - EXC/4

Hämeenlinna INT 23.8.08 (22 silkies)
Judge : Stefan Sinko, Slovenia
Hippu (junior class) - Best bitch 2, CAC
Taimi (champion class) - BOS, CACIB
Thank you Siiri for handling our dear Taimi!
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 1!

Heinola all-breeds 17.8.08 (9 silkies)
Judge : Martin Baskaran
Hippu (junior class) - BOS, CAC
Tel Quessir Light Of Luxury - BOB-puppy

Kouvola all-breeds 16.8.08 (? silkies)
Judge : Pirjo Hjelm, Finland
Tel Quessir Light Of Luxury - BOB-puppy
Lahti puppyshow 10.8.08 (4 silkies)
Judge : Kristiina Niemelä, Finland
Foxy - BOS puppy
Nukke - BOB puppy -> TERRIER GROUP WINNER! (at the photo)
Robin - Best male 2
Carmen - Best bitch 2
BOB Breedersgroup (at the photo)

Saarijärvi all-breeds 10.8.08 (3 silkies)
Judge : Zidy Munsterhielm-Ehnberg, Finland
Hippu (junior class) - BOB, CAC

Kuopio INT 3.8.08
Judge : Hans Lehtinen, Finland
Hippu (junior class) - Best Bitch 3, CAC
At friday judge was Soile Bister, she tought that Hippu was a very good.
Saturdays judge was Butch McDonald from Kanada - he gived very good to Taimi.


Pori INT 26-27.7.08 (9 silkies)
Judge : Dubravka Reicher, Croatia
Hippu (junior class) - Best Bitch 2, CAC

Saana were at junior handling competion both days, results were great!
Saturdays competion was Finnish Championship partcompetion, and from 33
junior handlers Saana and Taimi were Best in show 1 !
At sunday Saana was with silky Molly Best in show 2 junior handler from 16
handlers!
Thank you Matleena Myyryläinen for handling our dear "Hippu"
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 1 !

Oulu INT 12.7.08
Judge : Kari Salminen, Finland
Taimi (champion class) - Best Bitch 3, resCACIB

Photo coming soon

World Winner 08 - Stocholm, Sweden (49 silkies)
Judge : Michael Camac, Australia
Hippu (junior class) - BOBjunior, CAC, JUNIOR WORL WINNER 2008
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 2 !!


Järvenpää all-breeds 29.6.08 (3 silkies)
Judge : Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, Finland
Hippu (junior class) - BOB, CAC


Järvenpää all-breeds 28.6.08 (13 silkies)
Judge : Zidy Munsterhjielm-Ehnberg, Finland
Hippu (junior class) - BOB, CAC
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 1 !


Kotka INT 14-15.6.08 (14 silkies)
Judge : Michael Forte, Ireland
Taimi (champion class) - Best Bitch 2, CACIB
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 2 !


Forssa INT 14-15.6.08 (10 silkies)
Judge : Edmund Sledzvik, USA
Hippu (junior class) - Best Bitch 2, CAC
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 1 !


Tuuri all-breeds 7.6.08 (2 silkies)
Judge : Paavo Mattila, Finland
Taimi (open class) - BOB, CAC -> FINNISH CHAMPION, GROUP 3 !

Mänttä 11.5.08 (7 silkies)
Judge : Veli-Pekka Kumpumäki, Finland
Hippu (junior class) - BOS, CAC
Manta (champion class) - Best Bitch 2

Tervajoki 4.5.08 (2 silkies)
Judge : Veli-Pekka Kumpumäki, Finland
Hippu (junior class) - BOB, CAC, among best 7 at group


Lahti INT 26-27.4.08 (11 silkies)
Judge : Zidy Munsterhjielm-Ehnberg, Finland
Hippu (junior class) - Best Bitch 2, CAC

Vaasa INT 26.4.08 (20 silkies)
Judge : Katalin Radvansky, Romania
Hippu (junior class) - Best bitch 4, resCAC

Pyhäjärvi 20.4.08 (9 silkies)
Judge : Markku Kipinä, Finland
Hippu (junior class) - BOB, CAC


Jyväskylä INT 19-20.4.08 (30 silkies)
Judge : Laurent Pichard, Switzerland
Hippu (junior class) - BOS, CAC, BOB-junior
Saana were at Curiosity breeders class - they were BIS 1 !

Lappeenranta INT 23.3.08 (6 silkies)
Judge : Mona Selbach, Croatia
Hippu (junior class) - Best Bitch 3, CAC
Snellman (junior class) - Best Male 2, CAC
Saana & Tarja Telkkälä
Jyväskylä, Finland
kennel@telquessir.net

Webdesign 2012 by Mia Kataja | Kultsu.net