Etusivu KeitaMeOlemme Koirat Uutiset Kasvatus Galleria Yhteystiedot

Tel Quessir Roitelet Huppe

C.I.B FI & BY & LV MVA BYV-11 BALTV-11C.I.B FI & BY & LV MVA BYV-11 BALTV-1
VIRALLINEN NIMI: Tel Quessir Roitelet Huppe KUTSUMANIMI: Tuisku
ROTU: Silkkiterrieri SUKUPUOLI: Narttu
SYNTYMÄAIKA: 21.11.2008 REKISTERINUMERO: FIN61587/08
OMISTAJA: Tarja Telkkälä LISÄÄ.. KoiraNet, Galleria


Tuiskun näyttelyarvostelut


Tuisku on koira, joka osaa olla niin mussukka ettei sille vaan voi olla vihainen kun katsoo pientä tättähäärää. Astuttaessani Mantan (Tuin emä) meidät aivan täysin hurmanneella Sepolla (Tuin isä), toivoimme omaksi niin kutsuttua Pikku-Seppoa, ja sen totisesti saimme!

Tuisku on ihmisiä kohtaan todella ihana, huomiota hakeva, mukautuvainen ja nöyrä pieni eläin, joka kiipeäisi vaikka takamus edellä puuhun jos oikein nätisti pyytäisi. Tuttujen ja vieraiden koirienkin kanssa se on kovin helppo (hyvä esimerkki on, kun Tuisku lähti Fionan (TQ Ti Amo) kanssa Valko-Venäjälle ; koirat eivät olleet oikeastaan tavanneet Fionan pentuajan jälkeen, ja yhtäkkiä ne vain tuupattiin samaan häkkiin, että nyt mennään – 5 päivää reissussa, eikä ainoatakaan ongelmaa missään vaiheessa, edes ruoasta), se mielistelee muita runsaasti eikä koskaan haasta oikeastaan kenellekään - Kuitenkin tämä ihanuus katoaa, kun Saanan luona asuva Taimi ilmaantuu kuvioihin.. Jostain tuntemattomasta syystä nämä kaksi eivät voi sietää toisiaan, vaan rähinästä/tappelusta ei tule loppua jos koirilla on minkäänlainen näköyhteys toisiinsa. No, onni on se, ettei näiden kahden tarvitse asua saman katon alla, ja pärjätään hyvin vaikkei koiria voikkaan samaan aikaan pihalla vapaaksi tuupata. Mitään vastaavaa neidillä ei ikinä ole ollut kenenkään toisen koiran kanssa, joten mielenkiintoista olisi päästä näiden tyyppien pään sisään.

Muita inhokkiasioita Tuilla ei ole, vaan se on todella mukautuva otus. Sen periaate tuntuu olevan ”kaikki käy”, himolenkkeilystä sisällä makoiluun – näin ollen voisin kuvata Tuiskua hyvinkin helpoksi seurakoiraksi (paitsi turkkinsa puolesta, mutta se onkin jo tyystin eri tarina). Niin, ja neiti rrrrrakastaa kissoja, mikään ei varmaan voi olla parempaa tytön mielestä – eikä tuo listinyt chinchillaakaan vaikka sellaisen kiinni sai, ainoastaan pesi korvia. Liekö on siis tämän neidon kohdalla alkukantaiset rotantappajan vaistot pompanneet ohitse?

Tuisku on harrastellut näyttelyissä käymistä, ja aivan satunnaisesti agilityn alkeita vaihtelun vuoksi – tavoitteita lajin suhteen ei ole, mutta mielenvirkistyskäyntejä jatketaan niinkuin muidenkin kanssa.

Saana & Tarja Telkkälä
Jyväskylä, Finland
kennel@telquessir.net

Webdesign 2012 by Mia Kataja | Kultsu.net