Etusivu KeitaMeOlemme Koirat Uutiset Kasvatus Galleria Yhteystiedot

Lucky For You I'm Not Illusion

BH TK1 AVO1 C.I.E FI & LV & HU & EE MVA RO JMVA HeW-12 Derby Winner-11BH TK1 C.I.E FI & LV & HU & EE MVA RO JMVA HeW-12 HU DerbyWinner-11
VIRALLINEN NIMI: Lucky For You I'm Not Illusion KUTSUMANIMI: Tomy
ROTU: Bordercollie SUKUPUOLI: Uros
SYNTYMÄAIKA: 18.09.2010 REKISTERINUMERO: FI36140/12
OMISTAJA: Saana Telkkälä & Sanna Laakkonen & Nora Laakkonen LISÄÄ.. KoiraNet, Galleria
TERVEYS: A/A, 0/0, silmät: 1/2013 OK.


Tomyn näyttelyarvostelut


Tomy on todella aktiivinen nuori mies. Koiran tavatessaan monikaan ei usko sen eläneen joskus jossain muualla kuin minun luonani, saatika niin kutsuttua kennelkoiran elämää. Sen käytös tilanteessa kuin tilanteessa on ollut taipaleellamme tasaisen varmaa, enkä oikeastaan koskaan ole nähnyt, että se säikähtäisi saatika pelkäisi mitään asiaa. Se on kuin kotonaan riippumatta siitä missä ollaan, eikä stressaa sen koommin väenpaljoudesta kuten oudoista äänistäkään.

Tomy rakastaa autoilua, pyörän vierellä juoksemista (ja juoksemista kaikissa olosuhteissa yleensäkin) sekä ihmisiä. Se on todella huomionkipeä otus joka punkeaa itsensä ihmisen kuin ihmisen syliin jos tämä erehtyy huomiota pojalle osoittamaan. Myöskin toisia koiria kohtaan tyyppi on osoittautunut hyvin sosiaaliseksi, todella pitkäpinnaiseksi ja erittäin lungiksi tyypiksi. Se kestää pentujen repimiset ja riuhtomiset takuuvarmasti näyttämättä edes paheksuvaa ilmettä. Se ei haasta riitaa vaan on tullut niin urosten kuin narttujenkin kanssa toimeen erinomaisesti - Tomy on tapaus, joka puhuu niin sanotusti erinomaisesti koiraa, ja joka selkeästi on hyvin tietoinen itsestään, eikä näinollen koe tarpeelliseksi tuoda itseään esille sen koommin.

Tomyn kanssa on tehty harrastuspuolella agilitya, tokoa ja hakua. Agility on se juttu mitä poika rakastaa yli kaiken, kun vain kartturi pysyisi perässä - mokoma kun on nopea, kuin elohopea.. Näyttelyissä ollaan toki myös käyty, ja keväällä 2015 Tomy saavutti C.I.E tittelin, sekä myös FI MVA tittelin läpäistyä luonnetestin (joka bordereilla siis vaaditaan muotovalion arvoon). Vuodelta 2014 Tomy palkittiin Suomen menestyneimpänä näyttelyborderiuroksena (kokonaispisteissä toinen) :-)

Ensimmäisestä päivästä lähtien Tomy on ollut kuin se olisi aina Suomen kamaraa asuttanut minun koiranani, ja vaikka tälläkin kolikolla on kääntöpuolensa, niin hyvä näin. Jännityksellä jäämme odottamaan mitä tulevaisuus tuo meille tullessaan.

Tomy on käytettävissä harkitusti jalostukseen terveille, hyväluonteisille nartuille.


Saana & Tarja Telkkälä
Jyväskylä, Finland
kennel@telquessir.net

Webdesign 2012 by Mia Kataja | Kultsu.net