Etusivu KeitaMeOlemme Koirat Uutiset Kasvatus Galleria Yhteystiedot

Memorylane Steppin Out To Party

FI & LV MVA BALTJV-10 JV-10 LVV-11 VilniusV-11FI & LV MVA BALTJV-10 JV-10 LVV-11 VilniusV-11
VIRALLINEN NIMI: Memorylane Steppin Out To Party KUTSUMANIMI: Sohvi
ROTU: Partacollie SUKUPUOLI: Narttu
SYNTYMÄAIKA: 18.08.2009 REKISTERINUMERO: FI50750/09
OMISTAJA: Saana Telkkälä LISÄÄ.. KoiraNet, Galleria


Sohvin näyttelyarvostelut


Sohvi on harrastuskoiran virkaa täyttämään hankittu "isomman rodun edustaja" - siksi lainausmerkeissä, ettei Monnista lopulta kovin isoa tullutkaan, kun strategiset mitat ovat aika tarkalleen 48cm ja 16,7 kg ;) Se ei menoa haittaa, ja Monnin tunnuslause tuntuisikin olevan "matkakokoa mukavuussyistä!".

Sohvi on luonteeltaan todella nöyrä tapaus. Se tekee oikeastaan ihan mitä vain ihan vain siksi, että sen elämän tärkein ihminen sitä kehtaa pyytää - kuten esimerkiksi uinti sisähallissa.. Koirasta näki ensimmäisellä kerralla kilometrin päähän kuinka se vihaa kyseistä touhua, ja niin se ui kierros kierroksen perään ihan vain siksi, että minä sitä siltä pyysin.
Nöyryyden lisäksi tyttö on kuin ihmisen mieli. En tarvitse sille esimerkiksi hihnaa lenkeillä, ei se koskaan mene ilman lupaa metriä kauemmaksi mihinkään suuntaan vaikka mitä ihanaakin tulisi vastaan. Tähän päivään mennessä ei ole tullut vastaan ketään ihmistä tai nelijalkaista jonka kanssa se ei tulisi toimeen, (tai jota se ei vähintäänkin sietäisi, jos nelijalkaisista puhutaan). Chinchillat, kanit, koirat, kissat.. Kaikki on ok jos mamma Sohville niin sanoo.

Sohvin suurin heikkous, joka vaikuttaa arkielämäämmekin jonkin verran on ääni- ja paikka-arkuus. Esimerkiksi treenaaminen täysin tyhjällä kentällä on vähintäänkin erittäin epäilyttävää, ja koira menee lukkoon - kun paikalla on 10 muuta, ei väliä oliko tuttuja vai vieraita, on Sohvi taas sillä aaltopituudella, että se tarjoaa itse ja tekee kivalla vireellä. Äänien suhteen taas... No, esimerkiksi lumiaura on paha, pyykkitelineen ottaminen kaapista riittää karkoittamaan koiran sängyn alle (jossa se viettää suurimman osan vuorokaudesta kun mitään ei tapahdu) ja yläkerran naapurin tavaroiden raahaaminen muuttopäivänä saa Sohvin rauhattomaksi. Ihan kaikkia koviakaan ääniä se ei kuitenkaan panikoi, mutta niin sanottu kategoria "epämääräiset äänet" on se mörkö johon ei siedätyskään tunnu tepsivän.
Sohvin lempiasioihin voisi lukea autoilun ja silkkien paimennuksen - hyvinä hetkinä ja oikeanlaisessa ympäristössä Sohvi tekee myös TOKOa todella innokkaasti.

Vaikka Sohvi on tullut omistajan harrastuskoiratarvetta paikkaamaan, ei se valitettavasti niitä saappaita pystynytkään täyttämään ; syyskuussa 2011 Sohvin lonkkakuvien jälkeen karu totuus paljastui ja moni asia selittyi läpivalaisussa.. Selkä, polvet ja kyynärät neidolla on priimaa (kaikki kuvattu), mutta lonkissa mättää - ilmeisesti pentuajan tapaturma, jonka lääkäri silloin hoiti ristisidevauriona, on edesauttanut jalkojen eriparisuutta ja näin ollen Sohvin lonkat lähtivät ortopedin pöydältä liittoon hänen lausumana kirjaimin B/E - liitosta kuvat tulivat takaisin C/D, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, ettei toinen takajalka vastaa normaalia ja Sohvi ajoittain oireilee jalkaa mm. laahaten sitä, tosin vain hitaassa käynnissä & käännöksissä - ravissa ei koskaan ole ollut havaittavissa epäpuhtautta. Selvää kipua (esim. kipulääkekuureilla ei vaikutusta koiraan/oireisiin) se ei ole osoittanut eikä rikkomuutoksia vielä ole jalassa havaittavissa, ja nyt toivomme Sohville vain mahdollisimman paljon kivuttomia vuosia, jotta neito saisi elää koiran elämää.


Saana & Tarja Telkkälä
Jyväskylä, Finland
kennel@telquessir.net

Webdesign 2012 by Mia Kataja | Kultsu.net