Etusivu KeitaMeOlemme Koirat Uutiset Kasvatus Galleria Yhteystiedot

Bombix Moren Miss Miracle

C.I.B FI & EE & LV & NO MVA EEV-09 JMV-08 V-08 V-10 HeW-10 LVV-11 VilniusV-2011C.I.B FI & EE & LV & NO MVA EEV-09 JMV-08 V-08 V-10 HeW-10 LVV-11 VilV-2011 Vuoden Silkkiterrieri narttu 2009 & 2010 & toinen 2011
VIRALLINEN NIMI: Bombix Moren Miss Miracle KUTSUMANIMI: Hippu
ROTU: Silkkiterrieri SUKUPUOLI: Narttu
SYNTYMÄAIKA: 12.05.2007 REKISTERINUMERO: FIN30916/07
OMISTAJA: Saana & Tarja Telkkälä LISÄÄ.. KoiraNet, Galleria
Hippu, perheen outolintu ja pikkuprinsessa. Neiti josta oli heti selvää, että sehän muuten jää meille.

Hippu on koira, joka on kauneudellaan ihastuttanut monet rotuun, ja se vetää usein ihmisiä kuin magneetti puoleensa. Se itse suhtautuu saamaansa huomioon aika välinpitämättömästi, ja lähinnä ignooraa hänen korkeuttaan silittävät ja käpälöivät ihmiset - Hippu ei oikeastaan koskaan hakeudu vieraan rapsutettavaksi, vaikka se kosketuksen hyväksyy ja on aivan sujut tilanteessa, mutta oma-aloitteiseksi sitä ei voi kutsua.

Hipun kanssa on käyty lähinnä näyttelyissä huippu menestyksellä, ja mielenvirkistyksen vuoksi agilitya tekemässä kotona opeteltujen temppujen lisäksi. Hipun kanssa tekeminen on aivan loistavaa, kun toisinaan tuntuu että koiran pää on kuin tuulitunneli (toisesta korvasta sisään, toisesta ulos), kunnes se yhtäkkiä ilman mitään ennakkovaroitusta/välivaiheita osaakin asian mitä olemme hinkanneet - esimerkkinä toimikoon vaikka sivulletulo : ensin tehdään 50 toistoa, joka kerta ohjataan oikealle paikalle vartaloavuin ja koira ei missään välissä esitä mitään edistymisen merkkejä, kunnes se 51. toistolla tekeekin koko opetettavan asian täysin omin avuin, vain sanallisen käskyn opastamana - loisto tyyppi sanon minä! Liian vakavasti ei tämän neidon kanssa voi harrastaa, ja sen takia meillä ei olekaan minkään sortin kisatavotteita - pysyy homma varmasti humoristisena jatkossakin ;-)

Parista asiasta Hippu pitää erityisen paljon, nimittäin kissat ja pennut. Hipulla on ollut itsellään yksi yhden pennun pentue, jonka se hoiti esimerkillisesti - se jopa adoptoi toisen nartun pennun itselleen ja hoiti tämän tapauksen omansa kaverina imetyksiä myöden. Hipulla on todella suuri hoivavietti, jota se on purkanut milloin vieraisiin pentuihin, milloin kissoihin ja milloin nyt jo edesmenneisiin kaneihin.

Lyhyesti kuvailisin Hippua hyvin omalaatuiseksi, ja kirjaimellisesti yhden perheen koiraksi, joka "tietää miten varastaa show" ja nauttia huomiosta täysin siemauksin.

Saana & Tarja Telkkälä
Jyväskylä, Finland
kennel@telquessir.net

Webdesign 2012 by Mia Kataja | Kultsu.net