Etusivu KeitaMeOlemme Koirat Uutiset Kasvatus Galleria Yhteystiedot

Tel Quessir Lord Of Luxury

C.I.B FI & EE & LT & LV MVA LTV-11 LVV-12 EEV-10 AGI1 LT+142C.I.B FI & EE & LV & LT MVA LTV-11 LVV-12 EEV-10 VilV-2011 AGI1, Vuoden Silkkiterrieri uros 2009 & toinen 2010
VIRALLINEN NIMI: Tel Quessir Lord Of Luxury KUTSUMANIMI: "Fox, Mörssi"
ROTU: Silkkiterrieri SUKUPUOLI: Uros
SYNTYMÄAIKA: 15.01.2008 REKISTERINUMERO: FIN32853/08
OMISTAJA: Saana & Tarja Telkkälä LISÄÄ.. KoiraNet, Galleria


Foxyn näyttelyarvostelut


Fox ei ole käytettävissä jalostukseen

Fox, perheen kesken Mörssi tai Möösi, on koira joka on hurmannut niin monet ihmiset, ja tulee varmasti hurmaamaan myös jatkossa. Poika on todellinen happy-go-lucky tapaus, ja samalla aivan hurjan herkkä pieni mies ; olen vakaasti sitä mieltä, että jokaisen tulisi omin silmin nähdä kuinka Mörssi vaihtaa muotoaan sammakoksi heti kun puhutaan vaikka pesulle lähdöstä. Poika nöyränä kulkee kyllä itse pesuhuoneeseen, tosin kovin kovin matalana ja hitaasti, silmät möllöttäen päästä kysyvä "Why me?" -ilme kasvoilla. Toimenpiteen jatkuessa, mm. hieman liian viileä miehiseen varustukseen osuva vesi saa myös aikaan säälittävän uikahduksen, ja tilanteelle ei voi kuin kerta kerran jälkeen nauraa.

Kaiken herkkyyden keskellä Mörssistä löytyy myös se räväkkä puoli. Pojan kanssa on harrasteltu agilitya lähinnä omaksi iloksi silloin tällöin, ja 2011 marraskuussa päädyimme epävirallisiin kisoihin vuoden tauon jälkeen kokeilemaan, että mitäs se poika osasikaan - ja osasihan se! Sen verta tyylikkäästi, että tammikuussa 2012 Fox starttasi ensimmäisissä virallisissa kisoissaan, ja jatkaa alkanutta uraa myös tulevaisuudessa.

Ihmisiin Fox suhtautuu mielistelevästi syliin kiipeillen ja naamaa/korvia nuoleskellen, ja koirienkin kanssa poika tulee mainiosti toimeen - vielä ei ole löytynyt kummastakaan lajista yhtään sellaista tyyppiä, jonka kanssa kemiat ei olisi kohdanneet tavalla tai toisella, vaikka poika onkin selvästi perhekeskeinen tapaus.

Fox on todella helppo koira myöskin vieraassa laumassa, sillä jos joku alkaa uhittelemaan, heittää poika leikiksi, tai kävelee nokka pystyssä ohi aivan kuin toinen olisi täysin ilmaa.

Asia, mistä Fox pitää erityisen paljon, on lelut. Se saattaa pihalla kuluttaa säässä kuin säässä aikaa ihan vain itsensä, ja jonkun rakkaan lelunsa parissa niin kauan kun sen vain annetaan. Lelun muodolla ja koollakaan ei ole sen suurempaa merkitystä, mutta pallot ovat erityissuosion saaneita. Toisinaan leikki noilla pyöreillä kapistuksilla yltyy jopa maanisuuden puolelle (esimerkiksi jos joku taukoamatta heittää, touhottaa ynnä muuta Mörssin kanssa), ja siinä vaiheessa peli on pakko viheltää poikki. Siitä hetkestä, kun maanisuuden aiheuttaneen kapistuksen ottaa pois, ei mene kuin pieni hetki ja tilanne on ohi - Fox rauhoittuu hysteriastaan huolimatta hirmu hienosti eikä mene "en kuule enkä näe muuta" -asteen puolelle.

Taistelutahtoa pikkumiehellä on vaikka muille jakaa, ja sehän passaa - treenien parissa lelu on kertakaikkisen paras palkka, mikään ei vain mene sen yli. Paitsi ehkä elävät suuhun mahtuvat, jos niitä on saatavilla - valitettavasti Foxynkin kohdalla omistaja on niin julma, ettei anna pojan koskea mihinkään pienen lajin edustajaan.

Kaikenkaikkiaan Fox on kaikessa hulluudessaan, herkkyydessään, perhekeskeisyydessään ja lelufriikkeydessään aivan mahdottoman ihana ja poikkeuksellinen pakkaus, jollaista ei varmasti tule ihan heti vastaan.

Saana & Tarja Telkkälä
Jyväskylä, Finland
kennel@telquessir.net

Webdesign 2012 by Mia Kataja | Kultsu.net